Still uit de fooddocumentaire
Still uit de fooddocumentaire

HMB Restaurant en LantarenVenster presenteren exclusieve fooddocumentaire

Algemeen 54 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Op maandag 2 juli kun je bij HMB Restaurant genieten van een walking dinner bestaande uit vijf gangen inclusief wijnarrangement. Aan de andere kant van de Wilhelminapier zie je aansluitend in LantarenVenster de fooddocumentaire Constructing Albert.

De documentaire biedt voor deze twee buren op de Wilhelminapier de perfecte mogelijkheid om samen een bijzonder event te organiseren.

Eigenaar Rolph Hensens HMB Restaurant: “Het is een waanzinnige documentaire over een van ‘s werelds beste chefs die iets onmogelijks probeert neer te zetten. We kijken er naar uit om voorafgaand met het diner een passende ‘inleiding’ te verzorgen.”

Constructing Albert
Als er één restaurant kan worden aangewezen dat verantwoordelijk is voor de grootste culinaire verschuiving in de laatste veertig jaar, dan is het El Bulli. Het restaurant met drie Michelinsterren van chefkok Ferran Adria werd terecht jarenlang beloond voor de toonaangevende, verwonderende innovaties op het gebied van lekker eten.

Achter de schermen ontwikkelde Adria’s jongere broer Albert zich eveneens tot chefkok van het restaurant. Nadat Ferran de sluiting van El Bulli had aangekondigd, besloot Albert door te gaan met een gedurfd plan: binnen één jaar vijf nieuwe restaurants in Barcelona openen. Filmmakers Laura Collado en Jim Loomis schaduwden hem vier jaar lang terwijl hij zijn ambitieuze plannen werkelijkheid maakt. Constructing Albert is zowel een inzichtelijke documentatie over dat proces als een fascinerend venster op de uitdagingen van het voldoen aan vaak hoge verwachtingen binnen de haute cuisine.

Programma
18:45 - start walking dinner HMB Restaurant - Holland Amerikakade 104
20:30 - start filmvertoning - LantarenVenster

Tickets
Film en walking dinner € 65
Film los € 9,50
Tickets: https://bit.ly/2xMgG8a

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant