Een van de beroemde R.V.&A.V. Sparta elftallen van rond 1915
Een van de beroemde R.V.&A.V. Sparta elftallen van rond 1915 Foto: Archief R.V.&A.V. Sparta

O.N.E.C. toernooi bij R.V.&A.V. Sparta

Algemeen 122 keer gelezen

    
Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Aanstaande zaterdag 23 juni 2018 zal het jaarlijkse O.N.E.C. toernooi worden gehouden op Sportpark RMC Nieuw Terbregge. R.V.&A.V. Sparta van 1888 is gastheer voor een groot aantal ‘Om en Nabij de Eeuw Clubs’.

De O.N.E.C. is een organisatie die sinds 1989 bestaat. In het jaar waarin de K.N.V.B. precies honderd jaar bestond staken een aantal verenigingen die rond die tijd ook hun eeuwfeest hebben gevierd de hoofden bij elkaar om te komen tot een onderlinge competitie voor veteranen die tot op de dag van vandaag nog jaarlijks wordt gespeeld.

Tot het deelnemersveld behoren zaterdag de teams van A.S.C., Ajax, Be Quick Groningen, Black Devils, Concordia, Forward, H.B.S., Hercules, Olympia, Robur et Velocitas, Koninklijke U.D., Victoria, V.O.C., Quick Den Haag, Z.A.C. en natuurlijk de veteranen van de R.V.&A.V. Sparta.

Er wordt na het lunchbuffet nog de hele middag op diverse velden gespeeld. Eerst in een groepsfase waarna het tijd is voor de kwartfinales, halve finales en uiteindelijk natuurlijk de finale. Na de finale wacht voor alle aanwezigen een barbecue met muzikale omlijsting.

R.V.&A.V. Sparta wenst alle deelnemers en bezoekers een mooi toernooi in een sportieve sfeer. Het Sportpark RMC Nieuw Terbregge is zaterdag vrij toegankelijk voor een ieder die leuk voetbal wil zien in de sfeer van circa 130 jaar geleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant