Studenten Albeda
Studenten Albeda Foto: J. Melsen

Golden ticket winnaars MBO Bedrijvendag 010 laten netwerk-skills zien

Algemeen 126 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Tijdens de MBO Bedrijvendag 010 won een aantal studenten per Albeda-klas een golden ticket. De winnaars gingen op 18, 19 en 20 juni in gesprek met werkgevers. De gesprekken vonden plaats tijdens netwerklunches in restaurant VIPZ op de Rosestraat. De studenten lieten onder andere aan leden van Flevum Forum, een landelijk netwerk van MKB-ondernemers, zien wat ze in huis hadden en kregen feed back op hun presentatie. Sommige studenten regelden meteen hun vakantiebaan. Op 25 juni wordt er door MKB Rotterdam voor een aantal winnaars nog een netwerkbijeenkomst georganiseerd in het Hilton en op 12 juli bij Van der Valk.

MBO Bedrijvendag 010

De MBO Bedrijvendag 010 vond plaats op 13 maart 2018. Op diverse locaties van Albeda deden honderden studenten mee aan een dag waarop het thema netwerken centraal stond. Bevlogen oud-studenten en medewerkers van onder andere Schorem, Randstad, Flevum Forum, Loopbaanlounge, Elegancy101 en de NetworKing gaven workshops en masterclasses over netwerken, ondernemen, opzetten van een eigen bedrijf, start-ups of het nieuwe solliciteren. Daarna gingen de studenten met een presentje, eigen visitekaartjes én de MBO Bedrijvendag 010-app op zak de stad in om de bedrijven te bezoeken.

Positieve netwerkresultaten en zelfs een baan!

Veel studenten gaven aan veel geleerd te hebben tijdens de dag:

“Ik wil graag werken in de zorg- en welzijnssector en heb net een mevrouw gesproken die mij daar heel veel over kon vertellen. Zo heb ik een beter beeld gekregen van wat me te wachten staat.”

“Ik wil later een eigen kledingwinkel beginnen, speciaal met kleding voor mensen uit mijn eigen cultuur. Door deze gesprekken leer ik hoe het in andere bedrijven gaat en dat kan ik gebruiken voor mijn eigen winkel later.”

Twee studenten van het Albeda Zorgcollege, Larissa Kwakkelstein en Amanda Burda kregen zelfs een baan aangeboden naar aanleiding van de MBO Bedrijvendag. Zo zie je maar weer wat voor positieve resultaten netwerken kan opleveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant