Afbeelding

Rosalie en Barry pakken medailles op WK Kettlebell Sport 2018

Algemeen 119 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Afgelopen weekend behaalde Rosalie Andre, top atlete uit het Rotterdam Kettlebell Sport Team, goud op het WK Kettlebell Sport in Milaan. Ook haar broer en tevens coach Barry Andre, uit het zelfde team, behaalde succes door een zilveren medaille mee naar Rotterdam te nemen. Beide atleten kwamen uit op het onderdeel longcycle, Rosalie met een 16kg kettlebell en Barry met twee kettlebells van 24kg.

Het wereld kampioenschap werd georganiseerd door de World Kettlebell Sport Federation (WKSF) waaraan 22 landen en meer dan 200 atleten deelnamen. Het doel van de Rotterdammers was om ervaring op te doen en te proeven hoe kettlebell sport op wereld niveau beleefd wordt. Het succes van de twee medailles kwam dan ook onverwachts.

“We werken in Rotterdam hard om kettlebell sport op de kaart te zetten in Nederland en daarom is dit succes zo mooi. Het is heel hard trainen om op dit niveau te presteren en hopen zo de sport bekender te maken.”, aldus Barry Andre.

Beide atleten willen volgend jaar uitkomen in de amateur klasse op het WK, één stapje hogerop dan de klasse waaraan nu werd deelgenomen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant