Het OasISH Island
Het OasISH Island

Wellantcollege MBO Rotterdam gaat regionaal

Algemeen 103 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Geheel volgens de nieuwe lijn die volgt uit het bestuursakkoord (akkoord tussen ministerie van OCW en de MBO raad) zoekt Wellantcollege MBO Rotterdam de samenwerking met gemeenten en bedrijven in de regio. Een mooi voorbeeld daarvan is het project ‘OasISH Island’, een project gelegen in de vijver van The International School of The Hague.

Op 21 juni verrichtte de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, de opening van het eiland door middel van het doorknippen van een lint. Zij liet zich ook uitvoerig informeren over het innovatieve project. In verschillende speeches roemde men de samenwerking tussen de verschillende partijen, waaronder Wellantcollege, het Hoogheemraadschap, en The International School. De Metropool Rotterdam Den Haag (MRDH), een samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs, krijgt op deze manier een mooie groene impuls!

Het 40 m2 grote eiland heeft een helofytenfilter/regenwatersysteem en vormt met een stadslandbouwzone en de experimentele teelt van eetbare gewassen een drijvende oase voor mens en dier. Het eiland bevat ook enkele omgekeerde lichtkoepels die hemelwater opsparen zodat de beplanting kan worden voorzien van water. Bovendien is het eiland voorzien van een innovatief technisch systeem met zonnepanelen en kan gemonitord worden door middel van een door de leerlingen ontwikkelde app.

Wellantcollege MBO Rotterdam werd gevraagd om mee te denken met de technische invulling van dit eiland. De studenten zochten het juiste type substraat, verkenden de mogelijkheden van het planten van bij-vriendelijke beplanting en onderzochten de waterkwaliteit. Daarnaast hielpen enkele studenten mee met de aanleg van het eiland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant