Foto via de facebookpagina van À La Plancha.
Foto via de facebookpagina van À La Plancha.

Eind goed, al goed. Klanten À La Plancha betalen keurig alsnog hun rekening

Algemeen 113 keer gelezen

Rotterdam - Eind goed, al goed. De mensen die donderdagavond in paniek bij À La Plancha van het terras vluchtten, blijken keurig alsnog hun rekening te betalen. En om het verhaal nóg mooier te maken: het personeel van het populaire visrestaurant aan het Noordereiland had onderling al weddenschappen afgesloten waaruit volop vertrouwen bleek in de goedheid van de mens.

Rotterdam werd donderdagavond plotseling getroffen door kort, maar hevig noodweer. Op de Westersingel kwam zelfs iemand om het leven toen er een boom op de auto viel. Bij Pathé op het Schouwburgplein vielen gevelplaten naar beneden en overal in de binnenstad zochten mensen een veilig heenkomen. 

À La Plancha is een terras op een ponton in de Nieuwe Maas, aan de Maaskade. Zonder beschutting. Toen het noodweer losbarstte, vlogen glazen en parasols door de lucht en vluchtten de tientallen klanten in paniek weg. Zonder af te rekenen uiteraard, daar was geen tijd voor. Gisteren kon je bij De Havenloods lezen hoe À La Plancha iedereen die alsnog zijn bonnetje zou betalen een gratis drankje van het huis beloofde. Vandaag blijkt dat de klanten dat ook massaal doen.

Bij onze collega´s van indebuurt Rotterdam kun je meer lezen over dit verhaal, dat angstig begon maar mooi eindigt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant