En toen was de Vogelklas leeg. Tenminste, als je de veren en vogelpoep even door de vingers ziet.
En toen was de Vogelklas leeg. Tenminste, als je de veren en vogelpoep even door de vingers ziet.

De zwanen zijn weg en de Vogelklas is leeg. En vies.

Algemeen 104 keer gelezen

Rotterdam - Er is weer een update van Vogelklas Karel Schot over de gevolgen van de olieramp in het Botlekgebied. De zwanen zijn weg en de Vogelklas is leeg. En vies.

‘Het is stil in de Vogelklas. Na alle drukte van mensen in plastic pakken, piepende zwanen en af en aan rijdende dierenambulances is de rust weergekeerd. Op donderdag 28 juni zijn de laatste 186 knobbelzwanen overgebracht naar het Noodhospitaal Maeslantkering. Een hele stoet van dierenambulances heeft daarvoor gezorgd.

De schoonmaakploeg gaat dit weekend aan de gang om het opvangcentrum weer helemaal spik en span te maken, zodat er op termijn weer ‘normale’ patiënten ontvangen kunnen worden. De vrijwilligers van de crisisteams zijn voor een deel naar huis gestuurd om uit te rusten en weer op te laden. Die rust hebben ze hard nodig, want de klus is nog niet geklaard.

De komende weken gaat het werk nog door bij de Maeslantkering. Een aantal medewerkers van draait vanaf nu mee in die organisatie. Later zullen de anderen, na een welverdiende rustperiode, hun werk overnemen. Die rotatie moet ervoor zorgen dat ook over een paar weken nog steeds met zorg en aandacht gewerkt wordt.

Sommige mensen hebben via social media gereageerd op onze berichten en vaak ook vragen gesteld. Hoewel we echt ons best doen om geregeld te communiceren, lukt het ons niet om alle berichten te beantwoorden. Dat spijt ons, maar er we hopen dat jullie er begrip voor hebben. Deze updates zijn bedoeld om toch iets van duidelijkheid te geven.

Tot slot willen wij van de Vogelklas onze dank uitspreken richting alle dierenambulances, opvangcentra, hulpdiensten, ambtenaren, bestuurders, media, bedrijven, inzamelaars, donateurs en vrijwilligers die ons de afgelopen dagen enorm hebben gesteund. De klus is nog niet geklaard, maar het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen achter ons staan. Dat geeft ons weer moed om door te gaan met dit werk.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant