Kano onder de A15 door via de blauwe verbinding. Foto: PR Natuurver. Ijsselmonde.
Kano onder de A15 door via de blauwe verbinding. Foto: PR Natuurver. Ijsselmonde. Foto: PR

Pittige kanotocht voor stoere tieners

Algemeen 40 keer gelezen

De Blauwe Verbinding is klaar. Natuurvereniging IJsselmonde gaat deze mijlpaal uitgebreid vieren. Kom dus zaterdag 7 juli en beleef de Blauwe Verbinding vanaf het water. Voor stoere jongens en meiden is er een pittige kanotocht. De vaarroute passeert zelfs de onderdoorgang onder rijksweg A15.

Hoogvliet - De Blauwe Verbinding is een 15 km lange waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam - via het toekomstige landschapspark het Buijtenland in Rhoon - en de Zuidpolder in Barendrecht. De route is bedoeld om schoon, zoet water vanuit de Oude Maas naar het Zuiderpark en de gebieden langs de route te brengen. Maar het traject legt ook een ecologische verbinding tussen de vier gebieden en heeft een recreatieve functie.
De werkzaamheden startten in november 2012 en nu is de Blauwe Verbinding klaar. De feestelijke oplevering is op 6 juli voor de bestuurders. Voor het publiek wordt deze mijlpaal gevierd op zaterdag 7 juli met het Blauwe Verbinding Event. De Natuurvereniging IJsselmonde organiseert deze dag allerlei activiteiten in de gebieden langs de Blauwe Verbinding op het eiland IJsselmonde.
Eén van deze activiteiten is een kanotocht voor stoere meiden en jongens vanaf 10 jaar over de Gaatkensplas, door het sluisje de Blauwe Verbinding op en dan helemaal onder de snelweg A15 door. Voor deze kanotocht geldt een sterk gereduceerd tarief van slechts enkele euro’s. Het valt te verwachten dat er voor deze kanotocht veel animo zal zijn. Voor de veiligheid zal de deelname beperkt zijn tot zo’n 20 deelnemers.
Zoals gezegd, op zaterdag 7 juli vinden op en langs de route allerlei activiteiten plaatsen voor alle leeftijden. Op het programma staan onder andere wandelen met de boswachter, een vroege vogelexcursie, demonstratie zeilbootjes en de kanotocht voor kinderen. Op 7 juli is er ook aandacht voor het schoonhouden van de parken en groengebieden.
Meer informatie en alle tijden en locaties voor de activiteiten: www.rotterdam.nl/evenementen/blauwe-verbinding-klaar/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant