Foto: 2017FMS
Foto: 2017FMS

Vliegende monsters op wielen tarten de zwaartekracht bij Monster Jam in De Kuip

Algemeen 90 keer gelezen

Rotterdam - Monster Jam keert zaterdag 30 juni terug naar De Kuip! De motorsport-show is spectaculairder dan ooit tevoren. De coureurs gaan de strijd met elkaar aan in zowel races om het kampioenschap als in zwaartekracht tartende freestyle wedstrijden.

Tien van ‘s werelds meest beroemde Monster Jam trucks, waaronder Monster Jam World Finals-kampioenen Grave Digger en Max-D zullen in Rotterdam gaan stunten. Tot nu toe werden Monster Jam-shows gedomineerd door mannen. Maar dat is nu veranderd! Candice Jolly is zaterdag ook van de partij!
Ook Todd LeDuc doet mee. In Frankfurt liet LeDuc het publiek op het puntje van hun stoel zitten. Met zijn truck Monster Energy vloog hij over zes andere trucks en evenaarde daarmee het Monster Jam Long Jump Record van Max-D. In Rotterdam zal hij deze spectaculaire super stunt opnieuw proberen uit te voeren.

Een band van een Monster Jam truck is 1.68 meter hoog. Een Monster Jam truck weegt minimaal 4.500 kilo, dat zijn bijna 5 auto’s bij elkaar. De stoel van een Monster Jam truck zit niet aan de linkerkant zoals in gewone auto’s, maar in het midden. Het duurt 40 uur (een hele werkweek dus!) om de body van de Monster Jam truck te schilderen. Een Monster Jam truck rijdt niet op benzine maar op methanol. Het parcours wordt gemaakt met 4.500 ton modder (300 vrachtwagens vol). Dat is dus 4.500.000 kilo. En dat is weer vergelijkbaar met negen enorme Airbus vliegtuigen.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op MonsterJam.nl. Kaarten zijn te koop via 20,90 euro en tevens zijn groeptickets en Family Packs verkrijgbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant