Afbeelding

Dance Parade wil Rotterdam weer laten dansen en doet oproep

Algemeen 310 keer gelezen

Rotterdam - Nog steeds, ook na herhaaldelijke mislukte pogingen, wil de organisatie van de Dance Parade dolgraag de stad weer aan het dansen krijgen. Om nog eens goed te laten zien dat daar in Rotterdam veel draagvlak voor is, wil de Dance Parade nu tot leukste evenement van de afgelopen 25 jaar worden gekozen. Die verkiezing is georganiseerd vanwege het 25-jarig bestaan van Rotterdam Festivals.

Ook dit jaar was er weer een petitie die opriep tot terugkeer van de Dance Parade, wéér ondertekend door tienduizenden mensen. Elk jaar opnieuw zwelt de vraag om een terugkeer van het legendarische evenement aan zodra de zomer in zicht komt. Toch moesten al die fans tot nu toe steeds geduld blijven hebben. Misschien zelfs tot het jaar 2022, zoals je in De Havenloods kon lezen. 

De organisator van de Dance Parade, JMR Produkties, heeft de volgende oproep op Facebook gezet

‘Komt de Dance Parade ooit terug? Het is met stip de meest gestelde vraag die wij voor onze kiezen krijgen. Een klinkklaar antwoord hebben wij niet. Uiteraard hebben wij verschillende pogingen gewaagd de leukste, grootste en spectaculairste party uit de Rotterdamse festivalgeschiedenis nieuw leven in te blazen, maar tot dusver zonder succes. Draagvlak onder de bevolking is er zeker. In online petities en facebook-acties stelden tienduizenden dance-liefhebbers dat dit oer-Rotterdamse festival in ere hersteld moet worden. Steun van (een deel van) de gemeentelijke politiek is er ook, maar onze campagne om de Dance Parade weer in Rotterdam te organiseren, kan best een duwtje in de rug gebruiken. En wel door de Dance Parade te verkiezen als het leukste Rotterdamse festival van de afgelopen 25 jaar! En laten we eerlijk zijn: de Dance Parade was tenslotte ook het leukste festival van de afgelopen 25 jaar!’

Stemmen doe je hier!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant