Afbeelding
Foto: politie.nl

Kilo’s drugs met miljoenenwaarde in woning Zuidwijk gevonden

Algemeen 59 keer gelezen

Rotterdam - Agenten doorzochten donderdagavond 26 juli een woning in Zuidwijk met groot succes: ze vonden ruim 13 kilo van een stof, die crystal meth bleek te zijn, en een vuurwapen met geluiddemper en munitie. Een 52-jarige Colombiaan is aangehouden, meldt de politie via hun website


Agenten van district Zuid gingen op onderzoek uit omdat ze de situatie rond een appartement in Zuidwijk niet vertrouwden. Er stond niemand ingeschreven, maar er werd toch beweging waargenomen. De woning viel op omdat er naast het vermoeden van spookbewoning ook aanwijzingen waren dat er mensen in en uit liepen met grote tassen. ‘Omdat we vaker zien dat dit soort ‘onbewoonde’ appartementen worden gebruikt voor het opslaan en doorverkopen van drugs en/of wapens, met alle grote geldbedragen en gevaarlijke situaties die daarbij komen kijken, zorgde de optelsom voor toestemming om het pand binnen te gaan’, aldus de politie. 

Ruim 2 miljoen
In de woning werd een 52-jarige Colombiaan gearresteerd. Daarna werd een vuurwapen en de koffer met drugs gevonden. De straatwaarde is ruim 2 miljoen euro. Het onderzoek wordt voortgezet.

Naast informatie die de politie zelf verzameld, zijn meldingen van omwonenden en getuigen belangrijk. Een buurman die zich bezig houdt met criminele activiteiten levert een risico op voor zijn hele omgeving. Iedere melding wordt dan ook serieus genomen en onderzocht. Melden kan ook digitaal of anoniem. Heb je een tip of wil je contact met de politie, kijk dan op www.politie.nl/contact voor de mogelijkheden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant