Afbeelding

Carnaval en salsa tijdens Tardes Familiair 19 augustus in het Afrikaanderpark.

Algemeen 70 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Datum: zondag 19 augustus

Tijd: 14.00-19.00uur.

Locatie: Afrikaanderpark, Ons Theehuis!

Ster op Zuid presenteert op 19 augustus tijdens het Openluchttheater Afrikaanderwijk Tardes Familiair dit keer verzorgd door cultuurmakelaar Carmen Lebron, een bekende Afriaan van Dominicaanse afkomst.

De Domicaanse cultuur is een smeltkroes van Europese en Afrikaanse invloeden. Je kunt dit bijvoorbeeld horen in de Perico Ripiao, een muziekstijl met accordeon en drum.

De voorstelling wordt verzorgd samen met de groep van Gladys Carasco; Comparsa Sabor Dominicano en Holanda. De culturele gebruiken die de Dominicaanse republiek kenmerken worden door hen met trots gepresenteerd. La Mangulina; de spectaculaire dansvorm met ruisende rokken en Carnaval passeren revue. Het Dominicaanse verhaal gaat dat een duivel zo kinderachtig was dat hij er uit gegooid werd. Bij de harde landing op de aarde blesseerde hij zich. Sindsdien is Diablos cojuelos de la Vega (de manke duivel) de plaaggeest die tijdens Carnaval de straten onveilig maakt.

Tijdens deze middag zal Manfred Eugenia optreden en de Rotterdamse salsaformatie Son Bon Bon. Son Bon Bon is Latin kwintet bestaande uit een zangeres, trompettiste percussie, bas en piano. De bandleden zijn de crème de la crème van de Nederlandse salsa wereld. Hierdoor weten ze elkaar en het publiek elke keer weer te inspireren en uit te dagen, waardoor er altijd wat nieuws gebeurt!

Onder leiding van DJ Jonathan zal een salsa workshop plaatsvinden.

Tijdens het openluchttheater krijgen de kinderen gelegenheid hun eigen carnavalsmasker te maken onder leiding van kunstenares Lucienne en wordt u uitgenodigd het Dominicaanse handwerk te proberen. Ook gaan we, als de wind goed staat, vliegeren met de originele capucino-vlieger.

De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant