Mooie voetbalavond bij V.O.C.-R.V.&A.V. Sparta

Algemeen 83 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

De R.V.&A.V. Sparta heeft de eerste oefenwedstrijd gewonnen. Gastheer V.O.C. werd ten overstaan van de ruim opgekomen supporters met 0-1 verslagen door een doelpunt van spits Robin van der Sman.

Trainers Robert Verbeek en Ben Ruter hadden voor deze wedstrijd een kleine selectie omdat V.O.C. 2 en R.V.&A.V. Sparta 2 gelijktijdig een veld verderop speelde. Over hoe dat ging leest u elders meer. Dat resulteerde in een opstelling waar voor het eerst de tweeling Yannick en Robin van der Sman evenals ook Joey Kars en Adilson Mendes Moreira het legendarische rood-witte shirt van R.V.&A.V. Sparta mochten dragen.

De overige acht spelers hadden we al vaker in actie gezien. De namen voor deze wedstrijd waren als volgt: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Kenny van Gent, Yannick van der Sman, Danny Abbing, Gino Verbeek, Robin Verhorst, Danny Langstraat, Joey Kars, Robin van der Sman (78e Robin Benningshof), Robin Benningshof (46e Adilson Mendes Moreira).

Onder toeziend oog van onder andere ‘Bekende Rotterdammers’ Pim Verbeek, Emile Schelvis, Geert den Ouden en Frank Vijg ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd waarin de Spartanen de beste kansen kregen. Danny Langstraat raakte zo in de 11e minuut de lat waarna Robin Benningshof dit in de 17e minuut nog eens deed door snoeihard de onderkant van dezelfde lat te raken. Die lat had duidelijk zijn dag niet.

V.O.C. wist hier in het eerste half uur slechts enkele kleine speldenprikjes tegenover te zetten. Keeper Massimo raakte hier echter niet van onder de indruk. Na een rustige periode gebeurde er veel rondom de 35e minuut. Eerst stuitte Robin Benningshof in een 1 op 1 op de keeper van V.O.C. en even later was het Massimo die Sparta in een soort gelijke situatie op de been hield.

Na de rust gebeurde er aanmerkelijk minder. V.O.C. probeerde nu meer druk naar voren te zetten terwijl R.V.&A.V. Sparta de wedstrijd probeerde te controleren. Veel kansen waren er dan ook niet meer na rust. V.O.C. probeerde het in hoofdzaak met afstandschoten die keurig door Massimo werden gepakt of over dan wel naast het doel verdwenen.

De eerste grote kans van R.V.&A.V. Sparta kwam in de 71e minuut. Middenvelder Robin Verhorst (weer een Robin als je er drie in de selectie hebt krijg je waarschijnlijk tien extra spaarzegeltjes) zag zijn schot over het doel gaan. Even later zou R.V.&A.V. Sparta toch tot scoren komen. Een mooie dieptepass van Yannick van der Sman kwam precies op maat aan bij zijn broer Robin die de V.O.C. doelman deze keer volstrekt kansloos liet, 0-1.

R.V.&A.V. Sparta speelde hierna rustig de wedstrijd uit maar moest nog wel een keer handelend optreden. Linksback Danny Abbing (foto) blokte circa vijf minuten voor tijd uitstekend een inzet van dichtbij. Het bleef dus bij 0-1 waarna de goed leidende scheidsrechter na 90 minuten voetbal een einde aan deze wedstrijd maakte.

Aanstaande zaterdag speelt R.V.&A.V. Sparta weer een oefenwedstrijd. Tegenstander is op deze achttiende augustus de voetbalvereniging uit Poortugaal. Er wordt omstreeks 14.30 uur afgetrapt. Kom dat allen zien!