Mourning Glories
Mourning Glories Foto: Hans Schoo

Laurens Stadzicht dankbaar voor The Mourning Glories

Algemeen 118 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

‘Neem nou het North Sea Round Town, dat al weer voor het vierde jaar op rij langs kwam. Dit festival is de grootstedelijke opwarmer voor het grootste indoor Jazz Festival in de wereld: North Sea Jazz, in Ahoy. Dit jaar had NS Round Town weer in talloze buurt huizen, verzorgingstehuizen, cafes, en op openbare plekken als de markt en het pleintje achter het Schielandshuis concerten georganiseerd.

Dit jaar verraste de organisatie ons met een damestrio The Mourning Glories. Drie zeer internationaal georiënteerde vrouwen met prachtige samenzang, koorddansend tussen bluegrass, blues en hillbilly, voorzien van nogal ongebruikelijke instrumenten als ukelele , theekistbas en zingende zaag verzorgden ze een verrukkelijke middag in de zonovergoten tuin van Stadzicht. Een hartverwarmend optreden, (ook nog eens omlijst door een charmant danspaar) met soms nostalgische, dan weer melancholieke maar altijd fraaie klanken uit de kelen van dit trio.

Voor alle evenementen op Stadzicht is de hulp van vrijwilligers onmisbaar. Altijd zijn die in de weer met en voor de bewoners: halen en brengen, wandelen, een praatje maken, van lekkere drankjes en hapjes voorzien.

Donderdagavond 23 en vrijdagavond 24 augustus maken de bewoners met hulp van familie, vrienden en mantelzorgers de jaarlijkse avondtweedaagse, met mooi weer, verzorging onderweg bij tuinhuiscomplex Zestienhoven en op vrijdagavond afgesloten door swingende muziek van Bigband Enterprise.

Wilt ook u als vrijwilliger meewerken op een of twee avonden, stuur dan snel een mailtje naar Beatrijs Hermans: b.hermans@laurens.nl! of 010-4430443.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant