Velomobielen, Zwolle 2012 voor de start
Velomobielen, Zwolle 2012 voor de start (Foto: Laverman)

Honderden ligfietsen tijdens Oliebollentocht door Rotterdam

Rotterdam - De Nederlandse Ligfietsvereniging organiseert op 28 december een toertocht voor velomobielen in Rotterdam. De organisatie van deze ‘Oliebollentocht’ rekent op 150 tot wel 200 deelnemers. De tocht voor de gestroomlijnde ligfietsen voert door de havens, langs de oevers van de Oude Maas en via de Erasmusbrug door het hart van de stad.

De Oliebollentocht is een initiatief van de Nederlandse Ligfietsvereniging (NVHPV) en wordt al ruim 20 jaar door een telkens wisselende groep vrijwilligers georganiseerd in telkens een andere plaats. Traditiegetrouw wordt de tocht afgesloten met oliebollen en erwtensoep. Het aantal deelnemers neemt ieder jaar toe: van een vriendentreffen is het evenement uitgegroeid tot een professioneel georganiseerd evenement met deelnemers uit binnen- en buitenland. De meesten komen fietsend naar Rotterdam en fietsen na afloop weer terug naar huis. Voor sommigen betekent dit dat ze er een hele week voor uittrekken want de buitenlandse ligfietsfanaten komen dit jaar uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Roemenië en zelfs Australië.

Met de tocht rond en door Rotterdam wil de organisatie dit jaar bijdragen aan de kandidaatstelling van Rotterdam als Fietsstad van het jaar 2018.

Meer info op ligfiets.net.

Meer berichten
Shopbox