beeld van SVV (zo)-sv Charlois za)
beeld van SVV (zo)-sv Charlois za) Foto: Han Steenbeek

SVV (zo) winnaar toernooi sv Charlois

Algemeen 112 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

dag 1 (vrijdag 24 augustus 2018)

Voor de drieëntwintigste maal (incl. DEH en DEHMusschen) werd onder niet al te warme omstandigheden afgelopen vrijdagavond het eerste gedeelte van het traditionele toernooi bij sv Charlois aan de Oldegaarde afgewerkt. De wedstrijd tussen sv Charlois (za) en WCR (zo) leverde een glansrijke overwinning onder de perfecte leiding van O.Fonseca op voor de thuisploeg. Na een ruststand van 4-0 werd na de rust de eindstand bepaald op 5-1. De doelpuntenmakers aan Charlois zijde waren 2 x Michael Miranda, 2 x Nayron Mathilda en Ibo Ozbilek maakte de vijf vol. De gebruikelijke strafschoppen na afloop werden door WCR beter genomen. (3-2).

De zondag tak van sv Charlois trad aan tegen het roemruchte SVV (zo) uit Schiedam. De rustig leidende T.van Diest zag de equipe van het duo Joop Warner en Aad Broekhuizen nipt verliezen met 2-1. Hoewel het via Enrico Weezer op voorsprong kwam was het na de pauze Saïd Saïr, die met twee doelpunten SVV de overwinning bezorgde. Ook de strafschoppen waren een feit voor de Schiedammers (2-0).

DAG 2 (zondag 26 augustus 2018)

Onder een goede belangstelling werden de wedstrijden van dag 2 gespeeld;

De wedstrijd sv Charlois (zo)-WCR (zo) onder de goede leiding van scheidsrechter A.Syed leverde een minimale score op voor de zondag tak van Charlois tegen de competitie genoot. Na op achterstand gezet te zijn worden door Jeffrey van Veen was het aanvoerder Jeffrey Pols, die een lange trap van keeper Olaf Luigjes verzilverde en voor de gelijke stand zorgde. Een minuut voor tijd viel de beslissing ten voordele van Charlois. Een penalty door Ferat Ekici bezorgde de thuisclub de overwinning. De gebruikelijke strafschoppen na afloop werden door WCR gewonnen met 3-2.

Na deze wedstrijd moest de zaterdag tak van sv Charlois aantreden tegen het Schiedamse SVV (zo). Onder de strak leidende R.Wesdorp zegevierde SVV met een minimale score van 2-1. Charlois kwam wel op voorsprong door Raymond Verschoor. Na nog een groot aantal kansen verzuimd te hebben om te scoren kwam SVV op slag van rust op 1-1. Kees Wolters was hier debet aan met een mooi en hard schot in de kruising uit een vrije trap. Na de pauze kwamen de gasten op 2-1 door Berkan Boytaktar en gaven dit niet meer uit handen. De gebruikelijke strafschoppen werden niet genomen na afloop.

Door twee zeges in dit toernooi werd SVV eerste. De tweede plaats werd ingenomen door de zaterdag tak van sv Charlois. sv Charlois (zo) werd als titelverdediger derde en WCR moest genoegen nemen met de laatste plaats. Buiten de wisselbeker leverde de eerste plaats ook nog vier wedstrijdballen op, de tweede plaats drie, de derde plaats twee en de laatste plaats kreeg een wedstrijdbal. Dankzij Miko Koffie werd voor het eerst een sportiviteitsprijs uitgedeeld t.w. een wedstrijdbal. De door de scheidsrechters aangevoerde cijfers van 1-10 leverde een ex-aquo op tussen sv Charlois (zo) en WCR. De thuisclub besloot om het op de laatste plaats geëindigde WCR deze eer toe te laten komen. Een geslaagd toernooi waarbij de publieke belangstelling met name met de prijsuitreiking ietsjes tegenviel, maar dat verlet de organisatie niet om komend jaar deze traditionele editie weer voort te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant