Ed Verwoerd, bedrijfsleider restaurant Tasman en voorzitter Han Bakker van Esperanza roepen ouderen op. Foto: Joop van der Hor
Ed Verwoerd, bedrijfsleider restaurant Tasman en voorzitter Han Bakker van Esperanza roepen ouderen op. Foto: Joop van der Hor Foto: Joop van der Hor

Circus voor ouderen Albrandswaard

Algemeen 93 keer gelezen

Joop van der Hor

Week tegen de Eenzaamheid

ALBRANDSWAARD- In het kader van de Landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseert Esperanza voor de oudere inwoners van Albrandswaard een aantal projecten waaronder drie speciale Circus voorstellingen op maandag 1 oktober in een grote tent nabij restaurant Tasman.

De vereniging Esperanza Albrandswaard is in 2008 opgericht en de naam staat voor ‘Hoop’. Dat is ook wat zij de ouderen van Albrandswaard willen meegeven want zonder hoop is alles verloren. Eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact en elkaar ontmoeten.Om die reden zegt Han Bakker van Esperanza: “We moeten verbindingen leggen, elkaar opzoeken en in gesprek raken.”

Hij nodigt daarom alle ouderen van Albrandswaard uit om zich aan te melden voor de feestelijke voorstelling van Circus Alexander. Het circus biedt per voorstelling plaats aan 170 gasten inclusief rolstoelers. De voorstelling met mooie herkenbare muziek, bijzondere acts en prachtig verzorgde kostuums is speciaal gericht en afgestemd op ouderen. De nostalgische sfeer en de bijzondere mix van circus, theater en muziek doen herinneringen van vroeger herleven.

In de blauw-gele tent met sfeervolle decoraties worden de ouderen ontvangen door vriendelijke medewerkers. De show wordt verzorgd door zeven enthousiaste, professionele artiesten, met acts van topniveau. Wie zijn die ouderen? Han Bakker: “We stellen geen leeftijdsgrens. Of men nu 55+ of 88- is, iedereen die er even uit wilt en behoefte heeft om andere mensen te ontmoeten, is van harte welkom.

Laat vervoer naar de locatie voor niemand een probleem zijn. De BAR Regio Taxi en Buurtbus rijden. Maar wellicht kan een familielid, kennis of buur een rit maken. Als dit niet lukt bestaat de mogelijkheid dat wij vanaf een centrale opstapplaats de gasten ophalen met een (rolstoel)bus of particuliere auto en na afloop weer terugbrengen” aldus Han Bakker namens het bestuur van de vereniging Esperanza.

Op 27 september is er een netwerkontbijt in het stadhuis van Albrandswaard waarbij wethouder Mieke van Ginkel aandacht vraagt om vereenzaming te voorkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant