Afbeelding

Dirven: ‘Ik ben echt positief verrast’

Algemeen 130 keer gelezen

SV Poortugaal al vroeg een eenheid

door Cris Rolandus

Poortugaal - De voetballers van SV Poortugaal legden afgelopen zaterdag net geen beslag op de Robey Cup. Heinenoord pakte die beker door het team van trainer Henk Dirven na 45 minuten voetbal met 1-0 te verslaan.

De fusieclub was in de winnaarspoule, ontstaan door poulewedstrijden een paar dagen eerder, wel met 1-0 te sterk voor Sparta AV. Heinenoord versloeg de Rotterdammers echter ook. Het niet winnen van dat toernooi, en de uitslagen die Poortugaal boekte, waren voor Dirven niet van waarde. “Tegen Heinenoord speelden wij minder, tegen Sparta een stuk beter. De balans was positief, die resultaten vind ik verder niet heel spannend. Gaat erom wat ik heb gezien”, legt de oefenmeester uit, die afgelopen seizoen nog het Klaaswaalse SSS onder zijn hoede had.

SV Poortugaal is deze zomer ontstaan door een fusie tussen Oude Maas en PSV Poortugaal. Fuseren betekent vaak wennen. Maar Dirven ziet de club en groep snel stappen maken in de eerste weken van de voorbereiding. “Sneller dan ik had verwacht eigenlijk. Buiten het veld en op het veld. Verbluffend wel. Ik ben echt positief verrast. Je ziet het op trainingen, tijdens de wedstrijden. Ze vinden elkaar wel en pas na twee weken. Over het niveau maakte ik me al geen zorgen. Kijk, als je spelers hebt van Poortugaal en Oude Maas, twee eersteklassers, weet je dat dat wel goed zit. Zeker met de versterkingen die daar nog bij zijn gekomen van buitenaf.”

Dirven heeft de voorbereidingstijd richting start competitie wel nodig. “We zijn er nog niet natuurlijk, we kunnen die weken goed gebruiken om de selectie op het juiste niveau te krijgen. Aanvallend vind ik ons heel sterk. Daar heb ik als trainer ook de meeste keuzes. En dat is fijn, want we willen graag naar voren spelen. Dat is wel onze intentie. Daar zit veel kwaliteit en is veel concurrentie. Er zit ook veel snelheid in het team, niet alleen voorin, maar ook verdedigend. Bovendien denk ik dat we de juiste mix hebben van ervaring en jonge jongens die vaak wat wispelturiger zijn”, besluit de trainer van eersteklasser SV Poortugaal.

Dyron Bijl is nieuw bij SV Poortugaal, hij speelde de afgelopen zes jaar bij Spijkenisse. De Hellevoetse doelman geniet van zijn eerste weken bij de fusieclub. “De eerste indruk is erg positief. Een leuke club, met een leuke groep, technische en medische staf en leiders. De sfeer in het team is goed, iedereen is gretig, dat is een goede basis. In het veld moeten we nog wel aan elkaar wennen, maar we maken snel progressie”, vindt keeper Bijl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant