Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, geeft groen licht voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester van Albrandswaard.
Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, geeft groen licht voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester van Albrandswaard.

Op zoek naar nieuwe burgemeester

Algemeen 63 keer gelezen

Albrandswaard – Commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft deze week met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Albrandswaard gesproken over de opvolging van burgemeester Hans Wagner. De commissaris heeft daarbij aangegeven dat hij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) gaat adviseren de vacature open te stellen voor een Kroonbenoemde burgemeester.

Dit betekent dat de Albrandswaardse gemeenteraad kan beginnen met de voorbereidingen voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Die vacature komt vrij omdat burgemeester Wagner heeft aangegeven niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn. De procedure begint met het maken van een profielschets. In deze profielschets staat zo precies mogelijk wat van de burgemeester wordt verwacht en wat de burgemeester mag verwachten. Bij het opstellen van het profiel wil de gemeenteraad ook inwoners en andere belanghebbenden betrekken. Meer informatie daarover volgt binnenkort.

Vastgesteld

Op 29 november 2018 wordt de profielschets vastgesteld door de gemeenteraad. Ook de commissaris van de Koning is bij deze vergadering aanwezig. Hij zal dan de profielschets in ontvangst nemen. Na vaststelling begint de selectieprocedure. Het ligt in de lijn der verwachting dat een nieuwe burgemeester in de zomer van 2019 kan aantreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant