Brinkplein met het Zuidervolkshuis
Brinkplein met het Zuidervolkshuis Foto: onbekend

Groot feest! Het Zuider Volkshuis (buurthuis de Brink) bestaat 100 jaar!

Algemeen 290 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Vrijdagmiddag 2 november om 15.00 uur wordt het Zuider Volkshuislied gezongen op het Brinkplein omdat het dan op de minuut af 100 jaar geleden is dat Buurthuis de Brink (toen het Zuider Volkshuis) werd geopend. Verder zal wethouder Sven de Langen van volksgezondheid, zorg, en ouderen enige woorden richten tot de aanwezigen.

Vrijdag van 13.00 ± 18.00 uur

Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom op de reünie 100 jaar Brink. Deze middag staat vooral in het teken van het ontmoeten van oude bekenden.Op de muur worden foto’s vertoond en meerdere reünisten hebben toegezegd dat ze foto’s en fotoboeken mee zullen nemen. Jij zelf kan ze ook mee nemen.In de filmzaal is er een doorlopend programma met bekende en onbekende films.

Vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur

Rond de klok van zessen is er een nostalgische maaltijd, welke wordt verzorgd door Restaurant Roos Marijn in het Witte Paard. En we eten in de Brink.Dit kan natuurlijk niet gratis De kosten voor maaltijd bedragen € 10.00 (exclusief consumpties). Gelieve voor 30 oktober te reserveren

Vrijdag van ± 20.00 tot 23.00 uur

’s Avonds gaan we terug in de tijd met Get Back. Back to the ’60, ’70 & ’80.

De muziek wordt deze avond verzorgd door Click Nurse en ook deze avond is er genoeg ruimte om op verstaanbare wijze met elkaar te communiceren. Maar wil je nog eens ouderwets uit je dak gaan op de dansvloer, ook goed, let’s go!

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

In de ochtend van zaterdag 3 november, begin de Sterrit om 10.00 uur met koffie en thee in de Brink. Een sterrit zoals het hoort met vragen en opdrachten.Een zoektocht naar de drie weitjes in Esbeek, kijken naar het kampeerterrein in Drunen dat is terug gegeven aan de natuur en dan naar het Reigersnest, nog altijd een bolwerk aan de Binnenmaas.

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Open dag van het Huis van de wijk De Brink. Met demonstraties en informatie

Verdere informatie vindt je op de website www.100jaarbrink.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant