programma van het concert
programma van het concert Foto: Iddo van der Giessen

Cd-presentatie in de Goede Herderkerk

Algemeen 44 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Voor het eerst in lange tijd is er weer een cd opgenomen in de Goede Herderkerk in Schiebroek. Samen met trombonist Joram van Ketel, heeft huisorganist Iddo van der Giessen een plaat gemaakt met de titel ‘Wachet auf!’ De trombone en het orgel zijn twee instrumenten die goed tegen elkaar opgewassen zijn. Beide instrumenten en musici dagen elkaar uit om de muzikale uitersten op te zoeken. Ze spelen samen in de spannende Partita für Posaune und Orgel van Jan Koetsier gebaseerd op het lied ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ en het spetterende Morceau Symphonique van Guilmant. In orgelrepertoire van Bach, Mendelssohn, Guilmant en een première van Ad Wammes toont Iddo van der Giessen zich een warm pleitbezorger van het veelkleurige Van Leeuwen/Kramer-orgel in de Goede Herderkerk.
Op zaterdagmiddag 1 december, 15.00 uur, presenteren beide musici de cd met een concert in de Goede Herderkerk. De toegang is vrij, na afloop wordt er gecollecteerd ter bestrijding van de onkosten. De cd is deze middag natuurlijk aan te schaffen, en ook op www.goedeherderkerk-schiebroek.nl/kerkwinkel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant