Wiener Kammersymphonie String Quintet
Wiener Kammersymphonie String Quintet Foto: Gustavo Bernasconi

Zaterdag 22 september start het concertseizoen van Concertstichting Hillegersberg.

Algemeen 32 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Dit eerste concert is te gast het beroemde Wiener Kammersymphonie String Quintet. De muzikale leider van de Wiener Kammersymphonie weet orkestrale werken om te zetten voor een kleine bezetting. Maar in de monumentale Hillegondakerk klinkt dit kwintet bijna als een orkest, mede dankzij de toevoeging van de contrabas, die het ensemble een soms onmetelijke diepte geeft.

Het programma staat in het teken van het honderdjarig bestaan van de republiek Oostenrijk. Naast werken van o.a. Schubert, Webern en Brahms, komen ook de Oostenrijkers Stefan Pelzl en Gottfried von Einem aan bod met speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerde en gecomponeerde werken.

Zaterdag 22 september 2018: Hillegondakerk, Kekdreef 2, Rotterdam. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten aan de kassa € 18,00; voorverkoop € 16,00 (via de website www.concertstichting.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant