Street Art Awards
Street Art Awards Foto: Street Art Awards

Genomineerden Street Art Awards Benelux bekend!

Algemeen 52 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Na twee eerdere succesvolle edities in Amsterdam vinden de Street Art Awards Benelux dit jaar plaats in Rotterdam. Op zondag 16 september komen in Theater Rotterdam kunstenaars én street art fans van over de hele wereld samen. De presentatie van deze editie is in handen van Birgit Schuurman. Vandaag maakt de organisatie de genomineerden per categorie bekend.

De Street Art Awards Benelux zijn dit jaar voor het eerst gericht op artiesten uit de gehele Benelux. In tien categorieën worden awards uitgereikt aan onder meer Young Talent en Most Inventive. Iedere artiest kon werk inzenden in de verschillende categorieën waar vervolgens door 100 ‘pre-selectors’ via een app een selectie uit is gemaakt. Deze ‘pre-selectors’ hebben allen hun sporen in de street art scene verdiend. Vervolgens heeft een professionele jury die selectie beoordeeld, daar een wildcard aan toegevoegd en dit heeft de uiteindelijke nominaties opgeleverd. Daarnaast is er ook een publieksprijs, waarbij het publiek zelf kan stemmen via de website: http://streetartawards.org/

Genomineerden
Benelux +ABC Mural: Bier en Brood, DOES, Hyuro, I AM EELCO, Mantra, Telmo Miel, The London Police

Best Artist Benelux + ABC: Erosie, I AM EELCO, Joram Roukes, Leon Keer, ROA, Super A, Telmo Miel

Best Message: Leon Keer, Icy & Sot, Matthew Dawn, Miel, Telmo

Global Mural: I AM EELCO, Johan Moorman, Leon Keer, Mr. June, Telmo Miel

Greatest Gallery: Kallenbach Gallery, O.D. Gallery, Sober Collective Gallery, Vroom & Varossieau, GO Gallery

Local Initiative: North West Walls, Baroque Murals, Step in the Arena, Street Art Cities, Keith Haring mural, Street Art Heerlen

Most Inventive: BonBon, KBTR, 2x StreetartFrankey, TikToy

Best Photo / Video: Annietram77, Droos86, Dutch Aerosol, NCO Photography, Strictua, Wojofoto

Young Talent: Aces, Alan Welter, Daniel Mac Lloyd, JDL Street Art, TUZQ

Internationale jury
Ook dit jaar weer heeft de organisatie van de Street Art Awards ingezet op een jury vol experts en grote namen uit de street art scene. Juryleden van de Street Art Awards Benelux zijn onder andere Yasha Young (oprichter en directeur van URBAN NATION in Berlijn), Mick La Rock (Europa’s eerste en een van de bekendste vrouwelijke graffiti artiesten) en Ralph Keuning (Museum de Fundatie Zwolle).

Street Art Awards Benelux
De Street Art Awards Benelux zijn in het leven geroepen om een kunstvorm die normaliter niet als kunst wordt gezien, een platform te bieden. Diverse vormen van street art zoals graffiti, 3D kunst en stencil art krijgen door de awardshow een podium en meer zichtbaarheid. De Street Art Awards zijn ontstaan uit een samenwerking tussen Amsterdam Street Art en Boomerang Agency.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant