Groepsfoto deelnemers Schiebroek Triathlon '18
Groepsfoto deelnemers Schiebroek Triathlon '18 Foto: Jan Willem Bartels

Bijna 100 deelnemers aan Schiebroek Triathlon rond ‘t Zwarte Plasje

Algemeen 555 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Zondag 2 september vond alweer de 7e editie plaats van de Schiebroek Triathlon in en rondom ‘t Zwarte Plasje. Maar liefst 95 sportievelingen gingen de uitdaging aan van 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen.  Familie en vrienden bemanden bananen- en waterposten, registreerden de tijd en zorgden ervoor dat fietsers die mogelijk met een lekke band kregen te maken, snel weer verder konden. Medewerkers van ‘t Zwarte Plasje hielpen mee en zorgden voor een soepel verloop van het evenement. 

Het sportieve evenement werd in 2012 voor het eerst door een groepje Schiebroekse vrienden georganiseerd voor familie, vrienden en bekenden. Waren er toen nog 13 deelnemers, dit jaar waren dat er 95! Het enthousiasme onder de deelnemers is groot. Voor velen is het de eerste keer dat ze meedoen aan een kwart triathlon en is het best spannend. Niet alleen tijdens de Triathlon zelf, maar ook in de weken daaraan voorafgaand is de sfeer gemoedelijk en gezellig. Er wordt dan samen getraind en toegeleefd naar de dag zelf. En omdat het nadrukkelijk geen professioneel evenement is, maar plezier hoog in het vaandel staat, was het ook deze keer een gezellige, sportieve ochtend met een bijzonder goede sfeer. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant