Open Monumentendagen Pelgrimvaderskerk

Algemeen 56 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Zondag 9 september, 2018, 15.00 uur: Oude of Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam Delfshaven: “Monumentale Muziek Door De Eeuwen Heen” Concert door Gerard van der Zijden, orgel.

In het kader van de Open Monumenten Dagen hoort u vandaag “monumenten” uit de orgelliteratuur. Natuurlijk gaan we door met de sonates van Rheinberger, dit keer Sonate IV in a, Op. 98, en een preludium en fuga van J. S. Bach, vanmiddag Preludium en Fuga in A BWV 536. Verder luistert u naar werken van Sweelinck (Echo Fantasie in d) en Guilmant (Fantaisie sur deux mélodies anglaises, Op. 43). Tot slot wordt het bekendste werk van Gaston Bélier ten gehore gebracht: Toccata in d.

Een toelichting op het programma wordt voorafgaand aan het concert gegeven. Een monumentaal concert voor een bijzondere nazomer-zondagmiddag. Komt u ook?

Toegang gratis, collecte bij de uitgang (richtlijn voor uw gift: €5). Van harte welkom!

NB: Dit concert vindt plaats op een afwijkende dag en tijd: zondagmiddag om 15.00 uur. Op zaterdag 8 september zal Gerard van der Zijden ook de orgels in de Oude of Pelgrimvaderskerk bespelen en kunt u van 15.00-16.00 uur luisteren naar een optreden van Christelijk Gemengd Koor Omnia Cum Deo uit Nieuw-Lekkerland. Algehele leiding: Gerard van der Zijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant