Foto: 2 glimpse

Ingezonden: Amber wil mensen laten 'glimpsen'

Het nieuwe online platform 2 glimpse faculiteert culturele uitwisselingen en laat mensen wereldwijd elkaar ontmoeten. “Want jouw dagelijks leven is een bijzondere beleving voor een ander”, aldus oprichter Amber van den Putte.

‘Glimpsen’ is voor nieuwsgierige mensen die geïnteresseerd zijn in anderen. De gewoonten en culturele verschillen van andere mensen leren kennen is niet alleen ontzettend leuk, maar geeft ook inspiratie voor je eigen leven. Een onvergetelijke ervaring, dat is wat kersverse ondernemer Amber van den Putte gebruikers van 2 glimpse wil bieden. De site is vandaag officieel gelanceerd.

De afgelopen zeventien jaar was Van den Putte onder meer werkzaam als productmanager bij ABN Amro. Eind 2016 vertelde ze tijdens een etentje over een uitwisseling die haar dochter zou gaan maken naar India. Dat leek Amber zelf ook een geweldige ervaring. Was er zoiets voor volwassenen? Amber zocht online naar mogelijkheden, maar concludeerde dat er nog geen platform bestond waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten om onderling een uitwisseling te regelen. Een uitwisseling waarbij je elkaar ontvangt en mee laat kijken in jouw dagelijkse leven. Een nieuw productidee was geboren!

De naam was snel gevonden. 2 glimpse staat voor het opvangen van een glimp van iemands leven. Reizen via 2 glimpse is geen gewone vakantie. Je gaat glimpsen en krijgt letterlijk een inkijkje in de lokale cultuur. Van den Putte besloot haar baan op te zeggen en haar tijd vanaf juli 2017 volledig te gaan besteden aan de ontwikkeling van het platform.

Het afgelopen jaar heeft Van den Putte – samen met een team professionals – haar businessidee uitgedacht, is de website ontworpen en het platform gebouwd. De eerste uitwisselingen hebben inmiddels plaatsgevonden. Deze bijzondere, avontuurlijke en warme ervaringen zijn te lezen op de website, 2glimpse.com.

Het concept sluit aan op de trend dat mensen steeds meer op zoek zijn naar beleving. De toeristische trekpleisters kent men wel; reizigers willen het échte leven op locatie ervaren. Lasagne maken met een Italiaan, een dagje meelopen tijdens de zes-urige werkdag van een Zweedse of juist een Spanjaard laten zien dat onze Hollandse keuken ook heerlijk is? Lang leve reizen als met locals!

Geen financiële maar culturele voordelen

De uitwisseling is er voor elk budget. De bedoeling is dat de host een gast uit het buitenland ontvangt en rondleidt in zijn of haar dagelijkse leven. Het is hierbij een mogelijkheid dit ook in omgekeerde situatie te doen, maar geen must. Op het platform kunnen deelnemers aangeven of ze als host, gast of allebei willen optreden. Over eventuele kosten van de uitwisseling kunnen onderling afspraken gemaakt worden. Logeren bij de host is overigens geen vereiste. Ook een enkele activiteit overdag zal al zeker een bijzondere ervaring opleveren. 2 glimpse is dan ook in te zetten als doel van een reis of als onderdeel van.

Zelf een glimp opvangen?

2 glimpse maakt het mogelijk om een bijzondere ervaring op te doen met ‘echte’ mensen uit het buitenland. Een ervaring die je niet haalt uit een reisgids of meemaakt in een hotel. Ben jij eraan toe om te glimpsen? Maak een profiel aan op 2glimpse.com, deel je wensen en verwachtingen van jouw uitwisseling en vind de uitwisselingspartner die goed bij je past.

Website: www.2glimpse.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden