Afbeelding
Foto: Peter Steenbergen nieuw

Veteranen VOC moeten uit spelen bij VOC. Altijd lastig...

Algemeen 35 keer gelezen

Rotterdam - Deze column van Peter Steenbergen is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Door Peter Steenbergen

‘Kort na de broodnodige, klinkende 4-0 overwinning op de oude mannen uit Papendrecht ontplofte de groepsapp van de Volharding Olympia Combinatie Veteranen 1, mijn voormalige team. Zondag 14 oktober 2018 staat namelijk de ‘wedstrijd van het jaar’ in poule 0591 op het programma. Een wedstrijd met een negatief doelsaldo afsluiten, overkomt de heren van Ve1 met enige regelmaat. Alleen de spelers van het eerste uur herinneren zich het ooit behaalde kampioenschap. Voor de aankomende ‘uit’-wedstrijd, die koste wat het kost gewonnen dient te worden, wordt de gehele ledenadministratie tegen het licht gehouden. De enige echte tegenstander van dit seizoen, de Bloedhonden van Ve2, houdt iedereen volledig in de greep. Een week voor het treffen werd de enige speler die ook na de rust nog puf heeft bij Ve1 weggekaapt. Hiervoor werd Ve2 aan de digitale schandpaal genageld. De meeste woorden die ik voorbij zag komen in de groepsapp zijn niet voor herhaling vatbaar.

Het verzoek de wedstrijd te verplaatsen naar een later tijdstip, waardoor de speler in kwestie niet kon worden ingezet, werd door de verenigingsmanager lachend terzijde gelegd. Voor de goede orde: de verenigingsmanager is ook de keeper van Ve2. Die list was mislukt, dus werden er andere opties bekeken en vragen gesteld. Bijvoorbeeld: heeft dit loopwonder en tevens oefenmeester van ons vlaggenschip wel een geldige spelerspas? “Uiteraard, anders mocht hij toch ook niet met ons meedoen”, antwoordde de aanvoerder.

“Kunnen we Ed de Goeij en Geert den Ouden niet vragen?”, opperde onze sluitpost, die zelf enige tijd uit de roulatie is vanwege een tijdens het doe-het-zelven opgelopen handblessure. “Mannen, we moeten gewoon uitgaan van onze eigen kracht!”, reageerde de ‘vaste’ spits en zeer verdienstelijk doelman die daarmee aangaf zijn basisplaats niet te willen afstaan aan een voormalig prof. Met de kennis dat Ve2 wekelijks traint, stelde een van onze spelers: “Ik ga donderdagavond ook trainen. Eens kijken of ik er persoonlijk voor kan zorgen dat een aantal van hen zondag niet binnen de lijnen staat.” Zo, de Toon was gezet. En inderdaad, vrijdagochtend volgde de mededeling dat de tackle was gelukt. Nu maar afwachten of een Ve1-selectie van veertien spelers, waarvan vijf backs, voldoende zal zijn. Veel van deze spelers kunnen het één helft aardig bijbenen, maar zijn na de rust niet veel meer waard. Aanstaande zondag om circa 11.15 uur weten we wie er heeft gewonnen. Dan schudden we elkaar de hand, beschouwen de wedstrijd en drinken een biertje in the House of Lords. En… natuurlijk pakken we ze thuis.’

Peter Steenbergen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant