Adventure City Rotterdam
Adventure City Rotterdam Foto: Rick Timmer

Indoor Adventure City Rotterdam opent binnenkort in oude tennishal op Zuid

Algemeen 894 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!


In de voormalige tennishal op de Dorpslaan in Charlois, bouwt Riswick Klimparkenbouwer in opdracht van Stuyt & Partners BV uit Naaldwijk een overdekt zip & klimpark. Wij gingen op bezoek bij het in aanbouw zijnde avonturenpark, en sprak uitgebreid met initiatiefnemer Jan Stuyt.

Als we bij de locatie aankomen is Jan nog onderweg. Dat geeft ons mooi de gelegenheid om alvast buiten een beetje rond te kijken. Even na 10 uur rijdt Jan het terrein van het voormalig tennispark op. Na een korte kennismaking lopen we samen binnen een rondje door de grote hal, waar je tot voor kort nog een potje kon tennissen. Er heeft hier de afgelopen twee maanden een flinke verbouwing plaatsgevonden. De in jaren `80 gebouwde tennishal heeft een ware metamorfose ondergaan. Overal zijn ingenieuze klimobjecten verschenen. We zien veel hout, strak gespannen staalkabels en touwen. Het doet een beetje denken aan het ‘Apenkooien’ vroeger op de lagere school, maar dan veel leuker.

Parcours

Hoog boven de grond ga je van hindernis tot hindernis, van bordes tot bordes met behulp van touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn verschillende parcoursen in het overdekte klimpark. Er is zelfs een soort dakkapel helemaal bovenin de nok van de hal gemaakt waar je straks naar toe kunt klimmen. Hier vandaan kun je dan door middel van het tokkelen afdalen naar een bordes buiten. Ook buiten zullen diverse klimparcoursen worden neergezet. In totaal komen er 7 tot 8 parcoursen. Zowel buiten als binnen. Je kunt er ook tokkelen en bolderen. Voor bolderen is geen klimgordel, klimpartner of klimdiploma nodig. Dit maakt de sport erg laagdrempelig. Ook beginners kunnen zich uitstekend vermaken. Het principe van bolderen is erg simpel: sportschoenen aan en je kan zo aan de slag! Naast de klimhal, komt er ook nog een volwaardig restaurant. Dit maakt Adventure City ideaal voor groepen voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, teambuilding of schoolreisje.

Veiligheid

Veiligheid staat bij de initiatiefnemers van Adventure City hoog in het vaandel. In het klimpark word straks gewerkt met het zogenaamde expo-glider systeem. Dit is een veiligheidssysteem waar bij deelnemers continu gezekerd zijn en niet steeds de beveiliging hoeven te verhangen. Alle deelnemers krijgen vooraf ook een gedegen kliminstructie van de aanwezige kliminstructeurs. Het klimpark is een leuke actieve beleving voor gezinnen, scholen en bedrijven, en het is voor zowel jong (vanaf 4 jaar) en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit.

Opening

De opening staat gepland voor een week voor de herfstvakanties. De openingstijden zijn van dinsdag tot vrijdag van 13.00 tot 19.30 uur. In het weekeinde van 10 tot 19.30 uur. Op maandag is het klimpark gesloten. Het park heeft p.m. 70 parkeerplaatsen op eigen terrein, daarnaast kunnen bezoekers parkeren op de grote parkeerplaats in de Hansweertstraat. Wie voor de herfstvakantie op zoek is naar een actief uitje, moet straks zeker eens een bezoekje gaan brengen aan Indoor Adventure City Rotterdam op de Dorpslaan nummer 428. De redactie van de Zuidrander wenst deze ondernemer in ieder geval heel veel succes!

Personeel

Adventure City is nog op zoek naar allround sportinstructeurs. Ervaring op het gebied van klimmen & bolderen is een pre, maar niet vereist. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van de bezoekers die gebruik maken van de klim-en zipelementen. Ook zijn er regelmatig groepen voor wie je een klimcursus op maat zult verzorgen. Interesse? Solliciteer dan door je CV en motivatie te mailen naar info@adventurecityrotterdam.nl of neem contact op met Richard Vermeulen (06-54955347).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant