Afbeelding

Leerlingen van Lyceum Kralingen in actie voor een betere wereld

Algemeen 170 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!


Op woensdagochtend namen leerlingen van Lyceum Kralingen het heft in eigen handen. Zij gaan hun eigen sterke punten inzetten om problemen aan te pakken die ze zien in hun omgeving. Ze worden daarbij geholpen door Young Impact, een initiatief dat jongeren stimuleert om talenten te ontwikkelen en daarmee in actie te komen voor iets wat zij belangrijk vinden.

Deze acties worden ‘challenges’ genoemd en daarmee willen de leerlingen een directe positieve impact maken op een ander. Denk aan een high-tea voor eenzame ouderen, een sporttoernooi voor kansarme kinderen of een opruimactie in de stad.

Alle jongeren die met Young Impact in actie komen, verdienen een ticket voor de Young Impact Celebration, een avond vol inspirerende sprekers en nieuwe artiesten. Afgelopen jaar stonden bijvoorbeeld Ronnie Flex, Teske de Schepper, Rico Verhoeven en StukTV op het podium.

Meer informatie op youngimpact.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant