Een groot deel van de 25 koppige selectie van R.V.&A.V. Sparta.
Een groot deel van de 25 koppige selectie van R.V.&A.V. Sparta. Foto: R.V.&A.V. Sparta

R.V.&A.V. Sparta met volle kracht de competitie in

Algemeen 34 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!


De R.V.&A.V. Sparta heeft gisteravond (donderdagavond) de selecties voor het seizoen gepresenteerd. Ongeveer 150 aanwezigen zagen spreekstalmeester Glenn Snoep in een vlot tempo de namen van de speelsters en spelers afroepen. Daarmee was het formele gedeelte snel klaar en kon het informele gedeelte vroeg beginnen. Op zich is dat wel handig omdat je informeel altijd veel meer hoort dan formeel.

Het belangrijkste van het formele deel is dat iedereen er zin in heeft en staat te trappelen om na de lange voorbereiding voor het echie te gaan voetballen. Goed daarna het informele deel in samenvatting. Kevin Jumelet is weer wat breder geworden de afgelopen maanden. Het is dat hij niet zo lang is anders zouden we hem Rico V. gaan noemen.

Kevin J. wist de verslaggever te melden dat hij en zijn collega’s graag kampioen willen worden in 2019. Een goede ambitie voor spelers natuurlijk maar het bestuur en de trainers houden de doelstelling op een plaats bij de eerste drie. Dat is weer een stapje hoger na vorig seizoen vierde te zijn geworden in de competitie. Uw verslaggever wil ter extra stimulatie echter wel een bescheiden weddenschap aan gaan met de selectie.

Wat is er verder nog geschikt om te vermelden? Bijvoorbeeld dat R.V.&A.V. Sparta ruim honderd nieuwe leden heeft moeten weigeren omdat er op dit moment geen plaats meer is. Het complex zit zo goed als vol en is voor verdere groei binnen de huidige marges te klein. Er wordt daarom veel vergaderd maar momenteel blijkt dit nog niet het gewenste resultaat op te leveren om structureel door te kunnen groeien naar een positie in de top van de eerste klasse zaterdagamateurs.

Complimenten waren er ook op deze avond weer genoeg voor de R.V.&A.V. Sparta maar daar kan je niet van leven. De doelstelling van R.V.&A.V. Sparta als sterke vereniging op de Rotterdamse Rechter Maasoever is duidelijk maar het dusdanig faciliteren dat die doelstellingen gehaald worden blijkt in de praktijk vaak nogal wat enorme voeten in de aarde te hebben.

Op zich maakt dat niet veel uit want het is een grote uitdaging waar R.V.&A.V. Sparta mee bezig is. Dat zorgt wel eens voor wat gedoe maar het zou vervelender zijn als er geen uitdaging meer zou bestaan. De R.V.&A.V. Sparta is met ruim 130 jaar op de teller geen clubje van 42 jaar of zo. Iedere tegenstander wil van R.V.&A.V. Sparta winnen. Daar moet je op het veld op bedacht zijn en rekening mee houden.

In de praktijk blijkt echter altijd weer dat de punten op het veld moeten worden verdiend. Te beginnen aanstaande zaterdag als Kevin J. en de rest van de groep voor de eerste competitieronde bij Alexandria’66 moeten gaan spelen. Geen makkelijk begin maar als je serieus bij de top 3 wil gaan meespelen weet je als speler wat je moet doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant