Afbeelding

‘Criminele praktijken in Nesselande grondig aangepakt!’

Algemeen 78 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl! Dit keer een verhaal over losloopgebieden voor honden met licht-ironische ondertoon.


‘Op maandag 24 september is een buurtbewoonster in Nesselande op heterdaad betrapt. Een alerte handhaver zag de vrouw langs een voor het oog afgeschermd wandelpad tevoorschijn komen. Ze moest zich zichtbaar maken om verzameld plastic afval in de daar geplaatste plastic verzamelbak te deponeren. De handhaver had al snel door dat de vrouw vergezeld werd door twee honden waarvan bleek dat één niet aan de lijn liep, maar los! We moeten de handhaver hierbij complimenteren op zijn scherpe blik. De betreffende hond was goed getraind en bleef heimelijk dicht bij zijn baasje, dus eenvoudig was het niet om de overtreding te constateren.
De mobiele handhaving werd acuut gebeld en was zeer snel te plaatse. Zij konden de overtreedster bewaken en, wegens het niet dragen van een geldig ID bewijs, naar haar huis begeleiden. De vrouw zal een flinke boete van 95 euro krijgen. Het moet voor de overige bewoners van Nesselande een prettig gevoel zijn dat de criminaliteit in de wijk adequaat wordt aangepakt. We gaan de goede kant op!

Maar wat was de situatie feitelijk: De vrouw was in overtreding omdat op het welbekende veilige wandelpad geen losloop bordje staat. Het wandelpaadje is echter een van de weinige veilig losloopgebieden in Nesselande en wordt dan ook dankbaar als zodanig gebruikt. Het is een wandelpad zonder direct verkeer in de nabijheid en dus veilig voor de hond en vooral het wegverkeer. De door de gemeente aangewezen losloopgebieden liggen in de regel direct aan een drukke weg. Zie de Brandingdijk en de laan van Avengarde. Geen enkele hondenliefhebber durft daar zijn hond los te laten. Dat zou onverantwoord zijn tussen al het verkeer wat daar redelijk vaak te hard voorbij zoeft. Wellicht is het in ieders belang om de hondenuitlaatzones eens goed te herzien, en op plekken te maken waar het voor alle partijen veilig en goed is. Dan kunnen de handhavers zich volledig op andere belangrijke zaken richten (ik zal ze hier niet noemen). Voetnoot: Let wel het gaat hier niet op poep overlast. De betreffende dame had haar zakjes bij haar en gaf aan het altijd op te ruimen.’

Een bewoner uit Nesselande (naam bij de redactie bekend)
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant