Head in the clouds, werk van Mickael Martins Afonso & Caroline Escaffre-faure op het Taipei Festival, is ook te zien in TENT.
Head in the clouds, werk van Mickael Martins Afonso & Caroline Escaffre-faure op het Taipei Festival, is ook te zien in TENT.

Op zoek naar je identiteit in TENT

Algemeen 11 keer gelezen

Rotterdam - TENT presenteert vandaag (vrijdag 28 september) een dubbele primeur: de opening van de tentoonstelling ‘Who Do You Think You Are?’ geïnitieerd door de Rotterdamse singer-songwriter Sabrina Starke, én de allereerste showcase ter gelegenheid van haar gloednieuwe album ‘Underneath the Surface’.


De tentoonstelling bestaat uit werken van negen kunstenaars. De vele dimensies van identiteit vormen het thema. De expositie is verbonden met het nieuwe album van Sabrina Starke waarop ze ons meeneemt in een persoonlijke reis naar haar eigen identiteit. “Op mijn album deel ik mijn zoektocht en ontstond het verlangen dit groter te maken dan mijzelf. Ik wil een setting creëren waar ik met mijn publiek dit onderzoek kan voortzetten”, vertelt ze. Jasper Niens maakt voor deze gelegenheid een indrukwekkende installatie genaamd Under the Mango Tree. Dit paviljoen fungeert als ontmoetingsplek voor de gemeenschap en als locatie van het publieksprogramma.
Naast Niens zijn er ook andere kunstenaars, zoals Brian Elstak die met zijn potlood als wapen, een door hiphopcultuur en comics geïnspireerde stijl, een alternatief universum verbeeldt waarin nieuwe generaties zich kunnen herkennen. Daarnaast geeft Starke een podium aan jonge talent en kan het publiek wegdromen in de wolken van ontwerpersduo Mickael Martins Afonso & Caroline Escaffre-faure.
Verder staan er events gepland met muziek, literatuur en dans en is er een kinderconcert.
Who Do You Think You Are? Vanaf 28 september in TENT. Showcase: vrijdag 28 september, 19.00 - 20.00 uur, Arminiuskerk, Museumpark 3. Opening: vrijdag 28 september, 21.00 - 22.00 uur TENT, Witte de Withstraat 50.

Uit de krant