Afbeelding

Sabrina Starke viert tienjarig jubileum met zoektocht Underneath the Surface

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - Zangeres Sabrina Starke viert haar tienjarig jubileum met een nieuw album waaraan een bijzonder project is verbonden. Underneath the Surface wordt vrijdag 28 september officieel gelanceerd, terwijl diezelfde dag ook haar allereerste kunstexpositie ‘Who Do You Think You Are?’ opent in kunstinstelling TENT op de Witte de Withstraat. Daarnaast is ook nog haar nieuwe single Live & Learn net verschenen. Toch heeft deze Rotterdammer van de Week nog even tijd om onze vragen te beantwoorden.

Door Britte Kramer

Hoe Rotterdams ben je?
“Ik ben geboren in Paramaribo, maar toen ik zes maanden was zijn we in Rotterdam komen wonen. Sinds twee jaar woon ik in Charlois. Niet per se m’n droomplek; het was vooral dat hier iets beschikbaar was. Voor die tijd heb ik in Crooswijk en Delfshaven gewoond. In Delfshaven heb je natuurlijk een heel mooi historisch gedeelte wat heel leuk is, en je bent iets sneller in de stad, maar in Charlois is het dan net weer iets rustiger. Hoewel ik overal eigenlijk wel rustig heb gewoond.”

Kom je vaak in het centrum, en zo ja waar?
“Ja, voor afspraken moet ik er wel regelmatig zijn. Zelf vind ik BIRD vooral heel tof, eet ik graag bij Gimsel en ben ik vaak in de bibliotheek. Ik hou wel van lezen en het is ook gewoon een fijne, rustige plek. Ik hou ook heel erg van de natuur, dus ik zoek vaak het Kralingse Bos op of nu ik op Zuid woon, het Zuiderpark.”

Naast je album komt er een expositie bij TENT - is dat nieuw voor je?
“Het is inderdaad de eerste keer dat ik dit op deze manier doe. Ik wilde iets moois doen naast mijn album, rondom hetzelfde thema: Underneath the Surface gaat over identiteit - een hot thema de laatste jaren. In alle lagen van de samenleving is dit gesprek gaande. Je kunt er eigenlijk niet omheen om na te denken over hoe je er zelf in staat. Wat me opvalt is dat mensen heel erg aan de buitenkant kijken; niet naar wat eronder of erachter zit, terwijl we allemaal rondlopen met verhalen en het heel divers is als je achter die buitenkant gaat kijken. De plaat gaat over mijn zoektocht daarin: Underneath the Surface, dus. De expo is een hele mooie setting om mensen te ontvangen en het gesprek aan te gaan.”

Hoe ziet die dag eruit?
“Van 19.15 tot 20.00 uur is mijn album-showcase in Arminius; een mooie, intieme plek. Daarna gaan we door naar TENT voor de opening van de expositie, om 20.30 uur. Dat is een plek waar ik me heel erg thuis voel. Het heeft een toegankelijke, open uitstraling en is heel uitnodigend. De ideale setting dus voor mijn tentoonstelling en hetgeen ik hoop te bereiken.”

Hoe is het met Rotterdam gesteld, op het gebied van dit thema?
“Ik moet eerlijk zeggen dat er al heel veel gebeurt in Rotterdam rondom dit thema. Dat vind ik mooi aan deze stad. En als we kijken naar al die culturen die Rotterdam maken tot wat het is, dan hoeven we eigenlijk alleen maar stil te staan en om ons heen te kijken om al het moois te zien. We zijn goed op weg in Rotterdam.”

Op vrijdag 14 december speelt Sabrina Starke in LantarenVenster.
De expositie Who Do You Think You Are? is van vrijdag 28 september tot en met woensdag 2 december 2018 te zien in TENT op de Witte de Withstraat.

Afbeelding

Uit de krant