Een deel van de ruim 50 vrijwilligers die helpen bij de activiteiten voor ouderen tijdens de 'Week van de Eenzaamheid'
Een deel van de ruim 50 vrijwilligers die helpen bij de activiteiten voor ouderen tijdens de 'Week van de Eenzaamheid'

Muzikale ontmoetingen ‘Kom Erbij’

Algemeen 6 keer gelezen

Joop van der Hor

Oproep aan ouderen Albrandswaard

Ouderen in Rhoon en Poortugaal hoeven zich niet alleen te voelen en staan er ook absoluut niet alleen voor.

ALBRANDSWAARD - De vereniging Esperanza organiseert, samen met de gemeente, stichting Welzijn, restaurant Tasman, de gezamenlijke kerken en diverse andere partners van 27 september t/m 6 oktober, de Week tegen de Eenzaamheid. De afgelopen jaren heeft zij 6 verschillende muziek – toneel – beeld programma´s georganiseerd voor de bewoners in de zorgcentra in o.a. Albrandswaard met het doel de ouderen hiermee extra levensvreugde te geven en uit hun isolement te halen. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem. En daarom zegt Esperanza tegen alle ouderen van Albrandswaard: Kom Erbij!

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagmorgen 27/9 in ‘t Veerhuys in Rhoon, vrijdagmorgen 28/9 in De Haven in Poortugaal, woensdagmiddag 3/10 in ‘t Centrum in Rhoon en donderdagmiddag 4/9 in Wijkcentrum Portland. Aanvang respectievelijk om 10.30 en 14.00 uur. Vrijdag 5 oktober vanaf 10.30 uur is er een slotbijeenkomst in de Maranathakerk in Rhoon compleet met broodmaaltijd waarbij iedereen welkom is. ‘s Middag is er een feestelijk programma met o.a. de dixielandband “Swing & Sing Society” en het “Groot Esperanza koor” olv Elly Bezemer op piano. Ook zijn er solisten, worden er beelden van vroeger vertoond en wordt er veel met elkaar gezongen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is vrij. Is een hele dag te veel kom dan alleen naar het feestelijke middagprogramma dat om 13.00 uur begint. Aanmelden kan via 06-20393418. Mede-organisator Han Bakker doet een oproep: “Alleen is maar alleen, dus neem gerust een familielid, vriend(in) of buur mee. Laat vervoer evenmin een belemmering zijn. De BAR Regio Taxi of de Buurtbus rijden u er graag naartoe of neem anders contact met ons op. Er is altijd wel een oplossing te vinden. Dus meldt u aan en kom erbij!”

Maandag 1 oktober staat de Alexander Circustent op de parkeerplaats bij restaurant Tasman. De artiesten geven dan 3 feestelijke circus, theater en muziekvoorstellingen. Inmiddels hebben zich al veel ouderen aangemeld. Voor de voorstellingen van 11.00 uur en 13.30 uur zijn nog een beperkt aantal zitplaatsen vrij. Toegang, koffie en een pannenkoek na afloop zijn gratis en voor vervoer kan worden gezorgd. Aanmelden via Esperanza: 06-20393418.

Uit de krant