Wandelen langs knooppunten op Eiland Van Brienenoord
Wandelen langs knooppunten op Eiland Van Brienenoord Foto: Gemeente Rotterdam

Knooppunten wijzen de weg tijdens wandelingen in Rotterdam

Algemeen 7 keer gelezen

Rotterdam - In Rotterdam-Noord staan ze al wat langer: paaltjes met rood-gele bordjes die wandelroutes aangeven. Vanaf vandaag is dit wandelnetwerk ook in Rotterdam-Zuid. Wandelen gaat nu nog makkelijker langs routes in Rotterdam en omgeving.

Wandelen geeft een gevoel van rust en ruimte. Een welkome verademing in onze drukke stad. Met het neerzetten van de paaltjes in Rotterdam-Zuid is ook dit stuk van het Wandelroutenetwerk Zuid-Holland te bewandelen.

Hoe werkt het?
Het wandelnetwerk bestaat uit wandelroutes, die zijn voorzien van paaltjes met pijlen en knooppuntnummers. De paaltjes met verwijzingen zijn vaak geplaatst op kruispunten of splitsingen van paden en wegen. De pijlen verwijzen naar het volgende knooppunt. Met de knooppunten kan zelf een route uitgestippeld worden langs de mooiste paden en stadjes, en gevarieerde natuur- en recreatiegebieden. Wandelen kan in twee richtingen. Langs de route staan informatiepanelen met een overzichtskaart en informatie over de omgeving.

App en internet
De route uitstippelen gaat eenvoudig via de computer of een app. Kies voor de optie ‘IJsselmonde’, daar staan de routes in en om Rotterdam. De uitgestippelde route is uit te printen of downloaden voor offline gebruik. Of de wandelaar navigeert langs de route met behulp van GPS. Degenen die inspiratie nodig hebben, kunnen gebruik maken van (thema)routes.

De routeplanner staat op www.zuidholland.wandelen123.nl. De app Wandelen123 is gratis te downloaden (in IOS en Android).

Uit de krant