Levend vee voor de slagerij.
Levend vee voor de slagerij. Foto: onbekend data 1910

Keurslager van Linschoten viert 110 jarig bestaan

Algemeen 42 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!


‘Op 1 oktober 1908 opende Hubert van Linschoten zijn slagerij op de Lusthofstraat. in het pand waar nu Brillemans is gevestigd. Omdat het pand erg in de zon lag en het vlees met ijsblokken gekoeld werd, verhuisde hij in 1916 naar het huidige pand aan de overkant.

Na 49 jaar deed hij zijn bedrijf over aan zijn jongste zoon Hubert. Die op zijn beurt weer 45 jaar samen met zijn vrouw het bedrijf heeft geleid.Ook tijdens de aanleg van de METRO wat voor de kralingse ondernemers een spannende en magere tijd was. In 1997 namen de huidige eigenaars met veel enthousiasme het bedrijf over. Er is geen vakprijs te bedenken die zij niet in de wacht hebben gesleept. met als kers op de taart de 3 sterren bekroning in 2014. Wat weer de aanzet was tot de verdubbeling van de winkelruimte in 2015. In september 1908 kondigde HP van Linschoten de opening aan met de volgende woorden:

“Mevrouw! Bij dezen deel ik u mede, dat ik 1 october a.s. aan bovenstaand adres eene Slagerij hoop te openen., met daaraan verbonden handel in Fijne vleeschwaren, worstsoorten en Conserven. Door levering van prima kwaliteit en nette en prompte bediening zal ik trachten uw vertrouwen te winnen, met beleefde aanbeveling HP van Linschoten.”

Inmiddels levert de slagerij nog altijd een indrukwekkend assortiment eigen gemaakte vleeswaren. Uiteraard is het assortiment flink uitgebreid met kant en klare maaltijden en fondue en gourmetschotels. Ook Catering op locatie met o.a. de Big Green Egg behoort tot de wekelijkse activiteiten. Ondernemer en zoon David van Linschoten is een succesvolle toevoeging gebleken dat zich o.a. heeft vertaald in de lancering van het Rotterdamse Worstenbroodje dat ontworpen is door Jordy’s bakery en David en ook in beide bedrijven een succesverhaal is.

Woensdag 3 oktober vieren zij het 110 jarig bestaan met een receptie voor klanten en relaties. Tevens lanceert de slagerij die avond hun speciale Rotterdamse Slagers Gin gestookt met o.a. eigen Rotterdamse steakkruiden

Daar de opvolging is geregeld kunnen Hubert en Franny zich de komende jaren wat meer naar de achtergrond verplaatsen ook al kijkt Hubert daar nog niet naar uit. “Ik gooi het bijltje er nog niet bij neer”, zegt hij.

Uiteraard is het succes mede te danken aan het enthousiaste en bekwame team van leuke medewerkers waar het bedrijf bekend om staat. Keurslager van Linschoten is gevestigd in de super gezellige Lusthofstraat, dé boodschappenstraat van Kralingen.’

Uit de krant