Foto: Kelli Radwanski
Foto: Kelli Radwanski

Rotterdamse act Amanda Collis viert het leven met een gloednieuwe single

Algemeen 112 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

De Rotterdamse act Amanda Collis lanceert deze maand haar in LA opgenomen single ‘Lionhearted’. Eind deze maand gaat ze weer terug voor nieuwe schrijfsessies.

Haar artiestennaam roept vaak vragen op. Mensen verwarren het met de achternaam van voormalig Genesis frontman; Phil Collins. Collis is Latijn voor heuvel. Laat dat nou de achternaam zijn van deze zangeres. “Mijn tweede naam is Colinda. Door de combinatie van toevalligheden sprak de naam me erg aan. Onder deze naam breng ik muziek uit die helemaal mij is. Mijn visie, mijn boodschap.”

Die boodschap komt in haar eerste liedje al naar voren. Dit nummer dateert uit 2006. “Ik moet een jaar of 9 geweest zijn. Met een microfoontje dat ik aansloot op mijn computer nam ik mijzelf op. Het nummer ging over dat we allemaal wat liever voor elkaar moeten zijn.” Ook wil Amanda mensen inspireren hun gevoelens uit te spreken. “Het taboe waarbij we onze gevoelens achter een muur verschuilen, is er eentje die ik graag wil doorbreken.”

In 2015 begint Amanda op het Rotterdams conservatorium, met support van haar ouders. “Mijn vader is mijn grootste fan. Toen ik twijfelde over mijn onzekere financiële toekomst, vertelde mijn vader me mijn hart te volgen. Sindsdien is hij bij elk optreden en ik ben hem nog elke dag dankbaar voor dit advies.” Via school heeft Amanda vorig jaar een half jaar vocals in New Orleans gestudeerd en zo haar Amerikaanse netwerk opgezet. Momenteel bevindt ze zich in een tussenjaar, waarbij ze zich richt op het schrijven voor onder meer dj’s en andere artiesten.

Amanda schreef en zong al ‘Walk her way’ van T & Sugah, een nummer dat op dit moment meer dan 160.000 streams heeft op Spotify. Dat is Drum ‘n Bass, iets heel anders dan de pop/R&B track Lionhearted die 12 oktober verschijnt. De boodschap van die track ligt erg parallel aan haar eerste liedje. “Dit gaat over met een dapper hart positief in het leven blijven staan, ondanks tegenslagen. Lief zijn voor elkaar, niet te snel zaken veroordelen en samen het leven vieren!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant