Afbeelding

Heilige Boontjes wordt een grand café en gaat de supermarkt in

Algemeen 124 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!


In het pand van Heilige Boontjes, in het oude politiekantoor aan het Eendrachtsplein, heerste woensdagavond een feestelijke stemming. De koffiezaak, die probleemjongeren een baan aanbiedt om ze te helpen re-integreren in de maatschappij, tekende tijdens de avond het contract voor de huur van het pand.

De politie wilde het pand verkopen maar had wel geloof in het project, daarom is er een oplossing gezocht. Door de gemeente Rotterdam en een groep investeerders, onder de naam Eendrachtsplein BV, kan de koffiezaak de locatie blijven gebruiken. Daarnaast zal de koffie vanaf november in de schappen van 68 filialen van Hoogvliet komen te liggen en de koffiezaak zelf wordt uitgebreid tot een grand café. De aankondigingen werden gedaan op een avond waarbij de aanwezigen veelal betrokken waren bij het project als investeerder, zakenpartner of medewerker. Ze werden bedankt door middel van een woorddichter die eindigde met de woorden: ‘Blok je agenda vrij voor koffietijd op z’n Rotterdams tot alle Heilige Boontjes eindelijk zijn opgebrand’. Daarna werd het contract ondertekent met Eendrachtsplein BV. De groep investeerders werd vertegenwoordigd door Dick de Kock, namens Heilige Boontjes zetten Rodney van den Hengel en Marco den Dunnen hun handtekeningen om zo de huur officieel te maken. Vervolgens werd de inrichting van het Grand café middels tekeningen gepresenteerd en via een speech de deal met Hoogvliet bekend gemaakt.

Ook de medewerkers van Heilige Boontjes genieten van de avond. Er is even de mogelijkheid om te genieten van wat is bereikt. En dat doen ze als hechte groep, wat blijkt als het gaat over de zaak: ‘Elk project probeert te helpen, maar dit onderscheid zich, het is een vriendengroep’. En dat is zichtbaar, er wordt vrolijk gelachen achter de koffiebar en onderling worden veel felicitaties en blikken van herkenning gedeeld. En door de inspanningen van Eendrachtsplein BV zal dat de komende jaren zo kunnen blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant