Vliegerdag 2017.
Vliegerdag 2017. Foto: Stijn Brakkee

Wereldvrede Vliegerdag op het Dakpark 14 oktober

Algemeen 49 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!


‘Zondag 14 oktober van 13.00 tot 16.00 uur maken we de wereld een beetje mooier. We toveren de lucht boven het Dakpark om in een groot kleurrijk spektakel. Doe mee! Maak ter plekke een professionele vlieger van Vliegerbedrijf de Paddenstoel of neem je eigen vlieger mee. Op Wereldvrede Vliegerdag worden overal ter wereld vliegers opgelaten: One Sky One World. Het Dakpark is natuurlijk de beste plek om te vliegeren in Rotterdam: meer wind, weinig obstakels en een super uitzicht. Het Dakpark is gelegen aan de Hudsonstraat.

Dit initiatief is ontstaan in 1985 na een ontmoeting tussen toenmalig wereldleiders Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov. Zij zetten een stap richting wereldvrede. De Amerikaanse vliegerbouwer Jane Ambrose ontwierp een vlieger als herinnering aan deze bijeenkomst. Vanuit het idee dat vliegeren verbindt vindt Wereldvrede Vliegerdag altijd op dezelfde dag plaats: elke tweede zondag van oktober. Van Denver tot Moskou en van Sao Paulo tot Rotterdam worden vliegers opgelaten om stil te staan bij vrede, vriendschap en een verbond tussen mensen ongeacht cultuur of achtergrond.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant