De gerecyclede dekens
De gerecyclede dekens Foto: Kunstuitleen Rotterdam

Kunstuitleen Rotterdam kiest voor statiegeld-deken in plaats van bubbeltjesfolie

Algemeen 84 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Kunstuitleen Rotterdam vervangt per direct het plastic bubbeltjesfolie door gerecyclede dekens. Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Dat was reden voor Kunstuitleen Rotterdam om eens kritisch naar het eigen plasticgebruik te kijken.

Iedere week worden er kunstwerken teruggebracht en uitgeleend. Om een kunstwerk veilig en beschermd te vervoeren wordt het verpakt in plastic folie. Dat moet anders, dacht Ellis van den Berg, directeur van Kunstuitleen Rotterdam. “Er ging bij ons jaarlijks zo’n kilometer aan noppenfolie doorheen. We waren al een tijd op zoek naar een duurzame manier om onze kunst te vervoeren en die hebben we nu gevonden in deze gerecyclede dekens”.

Klanten betalen vijf euro statiegeld voor de gecustomizede deken. Als ze de deken inleveren krijgen ze hun statiegeld terug. Of plastic nog wel mogelijk is? “Jawel, tot dat deze voorraad op is kan dat nog, maar dan betaalt de klant vijf euro per werk”.

Het concept van Kunstuitleen Rotterdam is al duurzaam op zich
Het principe van kunst lenen, waarbij één kunstwerk rouleert langs verschillende liefhebbers past helemaal in de circulaire economie. De gerecyclede dekens zijn voor Kunstuitleen Rotterdam een volgende stap in het verduurzamen van de organisatie.

Minitentoonstelling door Foekje Fleur
De hele maand oktober staat bij Kunstuitleen Rotterdam in het teken van duurzaamheid. De Rotterdamse ontwerpster Foekje Fleur richt ter gelegenheid van dit thema als gastcurator een gedeelte van de expo in. Deze minitentoonstelling is vanaf 18 oktober a.s. te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant