Afbeelding

Ikazia Ziekenhuis hoofdrolspeler in hele bijzondere ‘kerstfilm’

Algemeen 82 keer gelezen

Ben je op Eerste Kerstdag gezellig met familie aan het eten? maak dan dit jaar ook even tijd om de tv aan te zetten voor ‘Bijzondere Dagen in Nederland, een documentaire over het Ikazia Ziekenhuis op NPO1.

Rotterdam - Voor de één betekent kerstmis een gezellig samenzijn met vrienden en familie. Voor de ander betekent het een periode van bezinning. Maar wat als je opeens in het ziekenhuis belandt en je de kerstdagen ‘noodgedwongen’ met vreemden viert?

Dubbele pech

Kerstmis in het ziekenhuis, het klinkt als dubbele pech. Maar in het Ikazia Ziekenhuis wordt net dat beetje extra gegeven om er toch nog ‘Bijzondere Dagen’ van te maken.

Dat is te zien in de documentaire die werd gemaakt door De Familie Film & TV in opdracht van BNNVARA en Eerste Kerstdag om 21.45 uur wordt uitgezonden op NPO1.

Kerstkindje

In de documentaire zijn een aantal échte medewerkers, patiënten en bezoekers uit het Ikazia Ziekenhuis gefilmd in de aanloop naar kerstmis. Het zijn dagen waarin leven en dood door elkaar lopen, familiebanden weer worden aangetrokken en zelfs een ‘kerstkindje’ wordt geboren.

Beste beentje

Het personeel in het Ikazia Ziekenhuis zet zijn beste beentje voor om iedereen, ondanks het noodgedwongen verblijf in het ziekenhuis, een zo aangenaam mogelijke kerst te bezorgen. Kortom, Bijzondere Dagen Een documentaire met de sfeer van een kerstfilm!

“De documentaire benadert het kerstfeest op een warme manier en vanuit verschillende facetten,” zegt de heer R.P.D. Kievit, algemeen directeur Ikazia Ziekenhuis. over de speciale ‘kerstfilm’. “Of het nu gaat om het optuigen van de kerstversiering, de verleende zorg in ons huis of de aandacht naar de patiënt. Onze kernwaarden, zoals onderling verbonden, oprechte interesse en professioneel komen in de film goed tot zijn recht”, aldus de algemeen directeur van het Ikazia Ziekenhuis.

Bijzondere Dagen in Nederland, Eerste Kerstdag om 21.45 uur wordt uitgezonden op NPO1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant