Robin Verhorst was met een mooie assist belangrijk voor R.V.&A.V. Sparta
Robin Verhorst was met een mooie assist belangrijk voor R.V.&A.V. Sparta Foto: John Groeneweg

R.V.&A.V. Sparta revancheert zich met overwinning bij DCV

Algemeen 170 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

R.V.&A.V. Sparta heeft de wedstrijd bij DCV met 0-1 gewonnen. Daarmee revancheerde het elftal van hoofdtrainer Robert Verbeek zich voor de matige uitvoering van vorige week. In Krimpen aan den IJssel maakte Danny Abbing het winnende doelpunt.

Het was gezellig druk bij DCV. Een vereniging met een mooi lommerrijk gelegen complex waar het in de najaarszon 92 minuten prettig vertoeven was. Dat kwam mooi uit want op het veld was deze middag weinig reden voor opwinding.

DCV begon sterk verdedigend aan deze wedstrijd waardoor de thuisclub in de eerste helft vrijwel consequent acht tot negen spelers achter de bal had. Bedoeling was waarschijnlijk om op deze wijze vanuit de omschakeling tot kansen te komen maar dit lukte zelden.

De Spartaanse verdediging, waarin Mike Marengo een basisplaats kreeg, was heer en meester voor de rust. Naast een andere nieuwe naam, Stefan Tuns, op rechtsback bleek Marengo in het centrum een kloon van Gerard Sandel. U weet wel die speler met uitschuifbare benen die een kleine dertig jaar geleden voor Sparta speelde.

Ook Yannick van der Sman en Danny Abbing speelde uitstekend wat resulteerde in een R.V.&A.V. Sparta dat de wedstrijd controleerde. De thuisclub kreeg zo voor rust slechts drie mogelijkheden vanuit afstandsschoten van buiten het strafschopgebied.

R.V.&A.V. Sparta zette hier een paar mooie aanvallen tegenover waaruit een keer werd gescoord in de 22e minuut. Een voorzet vanaf links zeilde over iedereen heen waarna Robin Verhorst (foto) vanaf rechts de bal opnieuw in de doelmond bracht en linksback Danny Abbing vrij kon intikken, 0-1.

Bijna was het voor rust nog 0-2 geworden maar de schoten van Danny Langstraat en Joey Kars troffen geen doel. De grootste kans kwam in de 37e minuut toen een verdediger van DCV de bal rakelings langs zijn eigen doel schoot.

In de 2e helft kantelde de wedstrijd omdat DCV nu veel inzet en strijd liet zien. Het was zeker niet allemaal even verfijnd al die lange ballen maar het risico is altijd dat er een bal doorschiet. Mede door enkele oplettende acties van keeper Massimo van Ewijk konden de Spartanen overeind blijven.

Sterker nog de grootste kansen waren na rust voor R.V.&A.V. Sparta maar deze mogelijkheden werden onvoldoende uitgespeeld door de middenvelders en aanvallers. Zo raakte aanvoerder Robin Verhorst de paal uit een mooie hoekschop van Danny Langstraat en slaagde invaller Adilson Mendes er tot twee keer toe niet in om sneller te zijn dan de keeper van DCV.

Gevolg hiervan was dat het tot de laatste minuut spannend bleef door het in die fase opportunistische spel van DCV. Uiteindelijk bleef het bij 0-1 en dan moeten we de spelers die deze wedstrijd hard gewerkt hebben een compliment geven.

Met een speciale vermelding voor Robin van der Sman en Richard Palm die met name in het laatste kwartier heel veel vuile meters hebben gemaakt om de opbouw van DCV te verstoren.

Na het laatste fluitsignaal van de onopvallend en dus goed leidende scheidsrechter Noordhoek juichende Spartanen op en langs het veld. De R.V.&A.V. Sparta heeft namelijk een groeiende fanatieke supportersgroep die ook bij deze wedstrijd weer aanwezig waren.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. De tegenstander is dan Hellevoetsluis. Na Neptunus Schiebroek en DCV weer een tegenstander die we kunnen rekenen tot de groep van zes, zeven sterke verenigingen in de 2e klasse D.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen DCV: Massimo van Ewijk, Steven Tuns, Mike Marengo (46e Allon Coomans), Yannick van der Sman, Danny Abbing, Jelano Tavares, Robin Verhorst, Rhandy Rademaker, Danny Langstraat (81e Richard Palm), Robin van der Sman, Joey Kars (72e Adilson Mendes)