Foto: Simon Trel
Foto: Simon Trel

BlueCity Lab (Tropicana) zoekt mensen die een handje willen helpen

Algemeen 191 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

BlueCity is gevestigd in het voormalige Tropica zwemparadijs aan de Maas. Het is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Zo vormt, om maar een voorbeeld hiervan te noemen, de koffieprut van Aloha Bar-Restaurant een voedingsbodem voor de oesterzwammen van RotterZwam. Het CO2 dat daarbij vrijkomt, wordt door Spireaux ingezet bij de productie van spirulina. Het mycelium wordt gebruikt om verpakkingsmaterialen te ontwikkelen in het BlueCity Lab en de zwammen – die staan natuurlijk op het menu van Aloha.

Leo van Leeuwen (64) met veel vrije tijd zet zich in voor het BlueCity Lab, onderdeel van BlueCity. Het is een organisatie die in ontwikkeling is en, zoals meer het geval is bij pioniers, zie je dat de initiatiefnemers de eerste jaren alles zelf (moeten) doen: van onderzoeken, creëren, kennisoverdracht tot de meer basale zaken zoals: het inrichten van een lab, het genereren van daartoe bruikbaar afval, gasten ontvangen, fondsenwerving etc.

Daarom roept hij vrijwilligers op om samen met hem klussen op te pakken, die de initiatiefnemers afhouden van hun eigenlijke werk en ambitie.

Een greep uit de klussenlijst:

oude barstoelen oppimpen

pilaren tegelen

wand verven

uithangbord ontwerpen en maken

openingstijden op glas drukken

Dus als jij handig bent, klussen leuk vindt en een paar dagen in de maand beschikbaar bent dan kan BlueCity jou heel goed gebruiken. Je kunt je aanmelden bij: lab@bluecity.nl

Op 8 december wordt een bijeenkomst georganiseerd, waarin meer over BlueCity en de klussen die er zijn, wordt verteld en je ook kijkje kunt nemen bij de verschillende ondernemers van het BlueCity Lab.

In januari kan er dan aan de slag gegaan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant