The Insult
The Insult Foto: Cineart

The Insult in Islemunda

Algemeen 53 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Vrijdagavond 19 oktober wordt in Cinema Islemunda de, voor de Oscar genomineerde speelfilm, The Insult vertoond. Aanvang 20:00 uur.


Als Voorfilm staat IN EXILE gepland.
Deze korte film is geproduceerd (scenario en regie) door de in Oudenbosch (Noord Brabant) wonende regisseuse Randa Nassar en deze heeft ze gemaakt uit liefde voor haar Palatijnse moeder.
Short Synopsis:
A Palestinian women is struggling with freedom while living in exile in the Netherlands

Genomineerd voor een Oscar 2018 voor Beste Niet-Engelstalige Film.
in Venetië bekroond met de acteerprijs voor Kamel El Basha (Yasser).

In THE INSULT leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn.
Het levert nu al één van de meest aangrijpende en doorleefde drama’s van het filmjaar op.

De Libanese christen Tony (Adel Karam) bewoont met zijn vrouw Shirine (Rita Hayek) een bescheiden appartement in de straten van Beiroet. Een onrechtmatig geplaatste waterafvoer op Tony’s balkon leidt tot een felle woordenwisseling met Yasser (Kamel El Basha), een Palestijnse bouwopzichter. Tony voelt zich beledigd door Yasser, en eist dat de man zich persoonlijk verontschuldigt. In de ontmoeting die volgt wordt de kiem voor het echte conflict gelegd. Eén zin (‘Ariel Sharon had jullie allemaal moeten uitroeien’) leidt tot een fysieke aanval, een drama in Tony’s gezin. De beide mannen worden dan ook meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.

Islemunda, podium van IJsselmonde
www.islemunda.nl

Vrijdag 19 oktober – aanvang 20:00 uur: The Insult

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant