Afbeelding

RKC WION viert 85-jarig jubileum met groot feest op 3 november

Algemeen 171 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Op zaterdag 3 november is het zover. Dan zal op feestelijke wijze het 85 jarige jubileum van RKC WION gevierd worden.

RKC WION is opgericht op 1 november 1933. De naam was toen “WIJ”. Deze naam moest op last van de Duitse bezetters in de oorlogsjaren 40 – 45 veranderd worden, waarna er voor “Wij Is Onze Naam”, kortaf “WION”, is gekozen.

Vanaf begin 1941 speelde WION op het sportcomplex aan het Lange Pad en had veel leden uit Crooswijk. Toen de wijk Ommoord werd ontwikkeld is WION rond 1972 verhuisd naar de Robert Kochplaats in Ommoord. Na eerst in een grote houten keet gezeten te hebben, begon in 1976 de bouw van de WION kantine. In 1977 werd de kantine met het puntdak geopend.

Eind 1997 werd de eerste paal geslagen voor de eigen sporthal van WION en in 1998 is deze in gebruik genomen. In die periode werden naast het normale grasveld tevens twee kunstgrasvelden aangelegd. Al met al dus een uitstekende en moderne sportaccommodatie.

Sinds 2014 is WION een sportplusvereniging. Naast het korfballen zijn er bij WION ook andere activiteiten zoals G- Korfbal, Kangoeroe Klup, Kombi-Fit, Senioren Sportief en Tennis.

Voor onze (oud)leden staat op zaterdag 3 november een uitgebreid feestprogramma gepland. Dus als je lid bent/bent geweest van WION ben je van harte welkom.

Voor de jeugd zijn er vanaf 11.00 uur diverse activiteiten zoals clinics van Drumtastic en Ultimate frisbee, een luchtkussen, schminken, knutselen, ballonnen creaties maken en diverse spellen.

Om 15.00 uur start een wedstrijd voor leden en oud leden op het programma. Aansluitend zal er een buffet zijn waarna de dag vanaf 20.30 uur zal worden afgesloten met een spetterende feestavond waarThe Differences drive in disco er een feest van zal maken.

Natuurlijk zijn kinderen, die geen lid zijn, van harte welkom op andere dagen voor een gratis proeftraining en kunnen zich hiervoor aanmelden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@wion.nl of kijk op www.wion.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant