Massimo van Ewijk keepte uitstekend tegen Hellevoetsluis
Massimo van Ewijk keepte uitstekend tegen Hellevoetsluis Foto: John Groeneweg

Opnieuw winst voor R.V.&A.V. Sparta

Algemeen 57 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Met een 0-1 overwinning op Hellevoetsluis heeft de R.V.&A.V. Sparta opnieuw de drie punten weten te pakken en klimt door deze overwinning naar de 2e positie op de ranglijst in de 2e klasse D.

Op het gezellige complex van Hellevoetsluis zagen de vele toeschouwers een boeiend voetbalgevecht dat meer spannend dan goed was. De formatie van trainers Robert Verbeek en Ben Ruter voerden hun taken vandaag wederom prima uit en kwamen niet echt in de problemen.

Reeds in de 12e minuut van de wedstrijd wist Sparta op een 0-1 voorsprong te komen nadat een goed genomen corner van Danny Langstraat de geheel vrijstaande Allon Coomans bij de 2e paal wist te bereiken. Allon knikte vervolgens beheerst met het hoofd de bal achter de kansloze Hellevoet keeper.

Voor Hellevoetsluis kwam de grootste kans op een doelpunt tegen het eind van de 1e helft. Keeper Massimo (foto) wist echter een op een met de Hellevoetsluis aanvaller de ingeschoten bal knap te pareren.

De 2e helft probeerde de thuisploeg uiteraard nog iets te forceren maar het waren de Spartanen die qua mogelijkheden gevaarlijker waren. Helaas werden diverse goede kansen niet afgemaakt en zo bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend.

De afgelopen weken speelt de Spartaanse verdediging ijzersterk en ook nu werd de magere voorsprong over de eindstreep getrokken. Over de gehele wedstrijd gezien een toch wel meer dan verdiende overwinning voor de R.V.&A.V Sparta.

Volgende week zaterdag staat er opnieuw een top wedstrijd op het programma. Op Nieuw Terbregge wordt er om 14.30 uur gestreden tegen de nummer 3 op de rangslijst vv Spirit. U bent natuurlijk van harte welkom!

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Danny Abbing, Rhandy Rademakers (73e Richard Palm), Robin Verhorst, Allon Coomans, Danny Langstraat, Robin van der Sman, Joey Kars (65e Robin Benningshof).