Foto: Unie Van en Voor de Wielewaalers

Opnieuw rond de tafel om toekomst Wielewaal

Rotterdam - De bewoners van de Wielewaal, de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Woonstad moeten met elkaar in gesprek over de toekomst van de woonwijk in Rotterdam-Zuid. Dat heeft de rechter woensdag besloten.

De Wielewaal in Rotterdam-Zuid is een van de armste woonwijken in Nederland. De naoorlogse woningen zijn enorm verouderd, nieuwbouw is noodzakelijk. Over de manier waarop dit moet gebeuren, loopt al jarenlang een conflict tussen woningcorporatie Woonstad en de bewoners van de wijk. Het plan van Woonstad omvat in de ogen van de bewoners veel woningen in het midden- en duurdere segment, voor een groot deel van de huidige bewoners onbetaalbaar waardoor zij niet naar hun geliefde wijk kunnen terugkeren. Daarom hebben de Wielewaalers zelf een alternatieve nieuwe woonwijk laten ontwerpen, waarbij de woonlasten hetzelfde blijven.

Wil de Ben, voorzitter van de Unie Van en Voor de Wielewaalers is positief over de beslissing van de rechter. "Woonstad heeft onze plannen nooit serieus bekeken. We gaan nu voor het eerst echt met elkaar in gesprek. Ik hoop op een uitkomst waar iedereen tevreden mee is.”

Meer berichten
Shopbox