De tweeling Kimberley en Lindsey in de Kunsthal. Ze bezoeken de tentoonstelling Kattenliefde én kat Minoes.
De tweeling Kimberley en Lindsey in de Kunsthal. Ze bezoeken de tentoonstelling Kattenliefde én kat Minoes. (Foto: Mirjam Collens)

Met je nichtjes naar Kattenliefde in de Kunsthal

Rotterdam - De tweelingzusjes Kimberley en Lindsey hadden een heel speciale wens. Hun tante, en onze verslaggever, Mirjam Collens liet deze in vervulling gaan. De meisjes wilden Minoes, de overleden kat van Mirjam, opzoeken in de hemel. En natuurlijk regelt tante Mirjam dat voor haar kleine nichtjes. Ze bezochten de tentoonstelling Kattenliefde in de Kunsthal: daar is een kattenhemel!

Vol verwachting gaat het tweetal mee op pad naar de tentoonstelling. Met een foto van Minoes. Want die krijgt een mooi plekje in de kattenhemel. "Zijn er levende katten?", vraagt Kimberley. "Nee, dat niet." Achteraf blijkt ze te denken dat we naar dode katten gaan kijken, wat het bijzonder maakt dat ze toch enthousiast is. "Zijn er ook honden?", vraagt ze vervolgens. "Nee, ook niet" en ook dat geeft niet.

Kattenbak en geheime luikjes
Musea zijn ze niet gewend, wel attractieparken, speeltoestellen en vooral het ondernemen van activiteiten. Waar menig volwassene zich vergaapt aan het werk van Picasso, huppelt de tweeling zo aan voorbij. Hartstikke leuk die 'tekeningen', maar daar komen zij niet voor. Zij hebben vooral oog voor de kattenbak die in elke ruimte staat en de geheime kattenluikjes waar ze nog net niet in verdwijnen. "Zijn hier dan toch katten?" Totaal geen oog hebbende voor de kunstwerken, willen Kimberley en Lindsey vooral weten waar nou het 'leuke gedeelte' blijft: "Dit is saai." De interactieve ruimte is een groter succes. Op de trampoline kunnen ze vallen als een kat, bewegen ze zich voort als een kat, maken ze kattengeluiden en verzinnen er nog wat bij. En dan weer die kattenbakken overal: "Dit raadsel moet opgelost worden." De tweeling kan zichtbaar niet uitstaan dat ze niet weten of hier toch stiekem katten rondlopen.

Hemelboom
Nadat de meiden zich hebben uitgeleefd als kat, komen we aan bij de kattenhemel. Kennelijk hebben ze een iets andere voorstelling bij een kattenhemel (ik ook). "Dit is een hemelboom", concludeert Kimberley, wat ik alleen maar kan beamen. Ze zoeken een plekje waar Minoes komt te 'hangen' tussen andere opgehangen, harige engelen. Lindsey vertelt wat er achterop de foto moet komen te staan: "Lieve Minoes, we missen je heel erg. We hopen dat je het leuk vind in de hemel."

Hondenmuseum
Eenmaal uitgespeeld zegt de één dat dit het leukste was in haar leven, terwijl de ander wat teleurgesteld is: geen raadsel opgelost en geen echte katten. "Ik vind het maar stom." Een volgend tripje leidt naar het kattencafé, waar geaaid kan worden. Alhoewel, las ik over de komst van een hondenmuseum?

Meer berichten
Shopbox