De Rotterdamse metro wordt 50! En de RET zoekt herinneringen

Rotterdam - Op 9 februari 2018 is het precies 50 jaar geleden dat Rotterdammers voor het eerst gebruik konden maken van de metro tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal reed. De metro is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze regio. Waar we 50 jaar geleden begonnen met de kortste metrolijn van de wereld (en de eerste metro in Nederland) , beschikt de regio Rotterdam inmiddels over een metronetwerk waar dagelijks 300.000 mensen gebruik van maken.
 
Volgend jaar zal de RET met verschillende activiteiten stil staan bij onze jarige metro. Zo wordt nu al de eerste metro omgebouwd tot museummetro, komt er een online tentoonstelling, komen er  open dagen om mensen een kijkje achter de schermen te geven en start er een serie op TV Rijnmond.
 
De geschiedenis van de metro komt pas echt tot leven door de mooie verhalen die er zijn, van collega's, van reizigers, van bewoners langs de lijn…heb je je grote liefde in de metro leren kennen? Of werkte je opa ook al bij de metro of de aanleg ervan? Of heb je een bijzonder moment om te delen of heeft de metro jouw leven op een andere bijzondere manier beïnvloedt? 
 
De RET is op zoek naar verhalen, mensen, spullen en beeldmateriaal gelinkt aan de jarige metro. Mensen kunnen hun verhalen en of foto en video's mailen naar 50jaarmetro@ret.nl en wie weet dat verhaal een mooie plek in de museummetro, de online tentoonstelling of de serie op TV Rijnmond.

Meer berichten
Shopbox