Wethouder De Langen overhandigt het eerste exemplaar van het boek 'Voor de kinderen van mijn stad' aan Johan Mekke.
Wethouder De Langen overhandigt het eerste exemplaar van het boek 'Voor de kinderen van mijn stad' aan Johan Mekke.

Oprichter Super Power Kinderclub schrijft boek

Rotterdam - Zaterdag overhandigde wethouder De Langen het eerste exemplaar van het boek 'Voor de kinderen van mijn stad' aan Johan Mekke. Deze Rotterdamse bouwvakker was oprichter van de Super Power Kinderclub, in de periode 1995-2012 actief in Rotterdam-Zuid.

Elke zaterdag werden 200 tot 300 kinderen uit de omliggende wijken opgehaald met omgebouwde SRV-wagens voor een middagje club. Het boek vertelt zowel de ups en downs, als het opmerkelijke levensverhaal van Mekke. Deze energieke vechtersbaas, overigens ook behept met een dosis humor, ging zich inzetten voor kinderen. Vooral voor kwetsbare. Mede omdat hij zelf met klompvoeten werd geboren, wist hij wat het was om buiten de boot te vallen.

Johan Mekke, intussen 77 jaar, mocht afgelopen zaterdag rekenen op veel warme belangstelling. De aanwezigen waren vrijwilligers die de Super Power Kinderclub destijds bezochten. Het zaaltje van kerkgebouw Pinkstergemeente Filadelfia (bij metrostation Slinge) was met ruim 150 aanwezigen tot de nok toe gevuld. Mede dankzij een speciale actie werden ruim 250 boeken verkocht.

Het boek 'Voor de kinderen van mijn stad' is te bestellen voor 12,95 euro op de website van de schrijfster Gea Gort: www.geagort.com. Het boek kan ook via de reguliere boekhandel besteld worden: ISBN 978-90-824365-1-8

Meer berichten
Shopbox